Mites se dieetti?

*Sisältää mainoslinkkejä

Niin, Mites se dieetti? Olen useampaankin otteeseen maininnut eläväni lomamoodissa ja tekstitkin ovat taas olleet sallivampia, mitä ”täydellisen vartalon metsästykseen” tulee. Onko dieetti siis kahden viikon jälkeen täysin unohdettu juttu?

Tämä kroppaprojektini ei ole minulle mikään päähänpinttymä. Se ei ole pikajuoksu kohti maalia, eikä minulle oikeastaan ole väliä olenko saavuttanut tavoitteeni kuukauden, kahden vai kolmen päästä. Elämä on sellaista, että joskus mennään kovempaa ja toisinaan taas vähän himmaillaan. En kuitenkaan ole unohtanut tavoitettani ja olen itseasiassa aika ylpeä siitä että kun tänään kävin vaa’alla ovat lukemat jokseenkin samat kuin muutama viikko takaperin. Ja jos ollaan ihan tarkkoja niin ne olivat jopa vähän vähemmän kuin viimeksi. Päivän lukema oli tasan 63kg. Tämä kaikki siitäkin huolimatta että olen ollut ruokailujen suhteen huomattavasti rennompi kuin kahden ensimmäisen viikon aikana. Dieettiä on siis takana nyt yhteensä neljä viikkoa.

Muuttumattomana pysynyt paino todistaa sen että tavanomaiset ruokailutottumukseni ovat jokseenkin mallillaan. Se miten syön luonnostaan, pitää painoni samoissa lukemissa kuin se on ollut. Jos haluan edetä (pudottaa painoani) niin joudun hieman tsemppaamaan ja keskittymään enemmän siihen mitä syön ja milloin. Tämä tuli todistettua kahden ensimmäisen viikon aikana, jolloin paino laski – vaikkakin toki osittain nesteiden myötä. Erot eivät kuitenkaan ole suuria, mutta juuri riittävän kriittisiä jotta muutosta tapahtuu.

Kahden lomailuviikon aikana olen yrittänyt pitää huolen siitä että en sorru turhaan naposteluun. Olen syönyt sitä mitä milloinkin on ollut tarjolla mutta pyrkinyt kasaamaan annokseni järkevästi. Perinteinen lautasmalli on toiminut tässäkin melko hyvänä esimerkkinä ja noin puolet lautasen sisällöstä ovatkin olleet kasviksia. Janojuomana on toiminut vesi ja kuten mainittu, olen pyrkinyt syömään aterioilla riittävästi jotta turhalta väliaikanapostelulta on voitu välttyä. Ja rehellisyyden nimissä, herkkujakin on tullut syötyä eikä niiden suhteen ole noudatettu nollatoleranssia. Lomailusta olen kuitenkin nauttinut muutoinkin kuin ruokalautasen kautta, eikä jäätelö tai muu makea ole ihan päivittäisiin valintoihin kuulunut.

Joten vastauksena kysymykseen, dieetti voi ja jakselee ihan hyvin vaikkakin on ollut vähän enemmän taka-alalla viimeiset viikot. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että elettäisiin jonkinlaista off-vaihdetta vaan enemmänkin sitä että tehdään pieniä hyviä valintoja sen suhteen että ei menetetä jo hankittuja tuloksia. Ei ei, dieetti ei ole ihan unohdettu juttu.

Maximekko// Lidl

Laukku// Zalando ALE täällä*

Apua, lomakiloja!?

*Sisältää mainoslinkkejä

Tiedättehän lomakilot, ne salakavalat tapaukset mitkä tarrautuvat kiinni juuri silloin kun on kaikista kivointa. Ensin on vuodatettu ainakin hikeä ja ehkä myös kyyneliä sekä pahimmassa tapauksessa verta. Ja sitten alkaa loma. Olen vuosien varrella nähnyt monenmonta ohjetta kuinka välttää lomakilot ja nyt laiturinnokassa tätä tekstiä kirjoittaessani mietin että onko siinä hommassa mitään järkeä.

Minusta ruoka ja syöminen on yksi elämän suuria iloja sekä nautintoja. Toki, tässäkin voi tehdä monenlaisia valintoja mutta jos nyt sattuu olemaan niin että rakastaa jäätelöä niin onko se nyt niin kamala asia jos kesälomalla aurinkoisena päivänä sallii itselleen sen haluamansa herkun. Se että on aurinkoinen ja lämmin päivä ei Suomessa kuitenkaan ole aina mikään itsestäänselvyys (ja jos tätä kesää katsoo niin oikeastaan melkoinen harvinaisuus), joten ihan päivittäisestä toiminnasta ei kuitenkaan ole kyse.  Jäätelön sijaan tekstissä voisi lukea vaikkapa frittimuikut tai muurinpohjaletut tai mitä nyt sitten tahansa, minkä mieltää sellaiseksi harvinaisemmaksi herkuksi. Ja jos nyt lomastaan tahtoo tehdä hieman tavanomaista erityisemmän, niin miksei sitä itselleen myöntäisi.

Lomaa ei tarvitse rakentaa ruokailujen ympärille, ei hyvässä eikä pahassakaan. Ja ihanniinkuin lomailun ei pidä aiheuttaa stressiä pilkuntarkan ruokavalion suhteen niin ei sen kuitenkaan tarvitse tarkoittaa hillitöntä mässäilyäkään. Lomaruokavalion voi rakentaa niiden samojen perusasioiden ympärille kuin muutenkin ,mutta sallia itselleen tavanomaista enemmän poikkeuksia JOS niin haluaa. Lomalla kuuluu ottaa rennosti, niin päänsisällä kuin ruokalautasellakin – murehtimatta lomakiloista. Kyllä ne ehtii sitten karistaa pois loman jälkeenkin, jos nyt sellaisia sattuu muutaman viikon aikana itselleen kerryttämään.

Toppi// Zalando, täältä**

Shortsit// KappAhl