Viittä vaille valmista

Valmistan ruokani useimmiten itse mutten missään tapauksessa voi jeesustella että en koskaan söisi valmisruokia tai eineksiä. Itseasiassa jos ihan kehtaan myöntää niin oikeastaan jopa vähän innostuin kun aikaisemmin tänä vuonna kuulin että Suomeen on luvassa jotain mullistavaa uutta valmisruokamarkkinoille.

Omalla tavallaan on hyvä että valmisruokatarjonta on Suomessa lähtökohtaisesti sillä tasolla kuin se on. Makunsa puolesta ruoka harvoin pärjää kotona valmistetulle tai varsinaisesti maistuu edes hyvälle. Ruoka harvoin on myöskään kovin tuoretta ja sisältää itse tärkeimmän lisäksi myös aika paljon kaikkea lisättyä. Raaka-aineiden laadussakin on varmasti hajontaa ja halvalla saanee useimmiten varsinaisen ruoan sijaan  ennemminkin ruoan kaltaista ainetta. Kun tarjonta on mitä on, on todella helppo päätös valmistaa ruoka itse.

Kuten kuitenkin sanoin, en voi väittää ettei minua voisi löytää kaupasta valmisruokien ääreltä. Joskus se on vain niin paljon helpompaa ja nopeampaa valita valmista kaiken valmistamisen sijaan. Tänään sitten vihdoin testasin sitä alussa mainittua uutuutta, eli Saarioisten viittä vaille valmista wokkia, mikä tuli markkinoille joskus aikaisemmin keväällä.

Ideana tämä on minusta hyvä: Paketissa on annos tuoreita, valmiiksi suikaloituja kasviksia joiden päälle lisätään valmiiksi kypsytetyt ruokaisammat ainekset. Viisi minuttia pannulla ja tuoreista aineksista tehty wokki on valmis. Odotukset olivat korkealla sillä Chili-Inkivääri-kanawok kuulosti yksinkertaisesti hyvältä ja loppussa sekaan puristettava lime-lohko houkutti ajatuksena. Valitettavasti maku ei kuitenkaan ollut vastaavanlaista pakasteversiota kummoisempi. Lisäksi annos oli kaltaiselleni suursyömärille liian pieni ja aterioinnin jälkeen jäi edelleen nälkä. Se mistä kuitenkin pidän edelleen, on ajatus tuoreesta, minuuteissa valmistuvasta, ateriasta. Ja on erityisen hienoa että perinteisten eineksien rinnalle tuodaan jotain uutta helpottamaan kiireistä arkea.

Onko joku muu maistanut näitä? Mielipiteitä? Tai ajatuksia valmisruoasta yleensä?

Ateria Balanssissa

Siitä saakka kun ensimmäisen kerran kuulin että valmisruokahyllylle on tulossa jotain oikeasti kotiruokaan verrattavaa innostuin ja jäin odottelemaan ensimmäistä ostomahdollisuutta. Kun tuotteet saapuivat hyllylle, en kuitenkaan ollut niitä ensimmäisten joukossa ostamassa ihan vain puhtaasti korkeahkon hinnan vuoksi. Tässä vaiheessa voi toki miettiä että mikä on terveellisen ruoka-annoksen korkeahko hinta tai voiko  sellaista edes määrittää – Onhan kyse kuitenkin ihan puhtaasti omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Valmisateria, jossa yhdistyy ostamisen helppous ja järkevät raaka-aineet ilman turhakkeita kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen mahdollista mutta Saarioisten tuoteperhe Balanssi on kuitenkin kaikkea tätä. Ja kun satuin sellaiseen törmäämään ihan einesaterian hinnalla, en epäröinyt ostohetkeä lainkaan.

IMG_8321

IMG_8318

Haluaisin olla pettynyt tuotteeseen mutten oikeastaan voi sanoa niin. Maku oli nimittäin hyvä (tämä siis oikeasti maistui joltain) ja ravintosisältöä luettaessa ei mitään mitä en olisi ymmärtänyt ollut luettavissa. Ainoa mistä ehkä annoksen valmisruoaksi tunnistin olivat lisukeporkkanat (liian kypsät ja pehmeät), lisukeavokado (mauton, vetelä) sekä halloumijuusto (mauton ja mielestäni turha). Vaikka kasviksia runsaasti annoksessa olikin niin lisäsin kylkeen vielä salaattia.

IMG_8319

IMG_8320

Jahka joskus tulee tarvetta, voisin ihan hyvin kuvitella ostavani tuoteperheestä jotain uudestaankin. Sikäli siis tietysti että raaskin mutta kuten sanottu, onko terveelliselle asetettavissa edes minkäänlaista hintarajaa. Varsinkin jos toisena ääripäänä on halpa ja puhtaasti eineksinen.