OMG! Tein hiuksiini värinpoiston kotona

Kaikki katastrofin ainekset olivat kasassa kun päätin ostaa värinpoistoon tarkoitetun purkin perusmarketin hyllyltä. Vaikka minulla on pääsääntöisesti suhteellisen hyviä kokemuksia hiusten kotivärjäilyistä niin värinpoisto silti pelotti. Siitä ei ole omakohtaisia kokemuksia mutta sitäkin enemmän kauhutarinoita kuinka hiukset menivät huonoon kuntoon, katkeilivat tai muuttuivat täysin laikukkaiksi. Ja koska ensimmäinen ostamani aine ei tuonut toivottua tulosta niin voitte varmasti kuvitella, että hieman jännitti pistää jämäkän käsittelyn jälkeen uusi purkki päähän ja toivoa sormet ristissä etteivät kaikki hiukset putoa katkenneena lattialle.

Hiukset ovat edelleen päässä ja eivät edes näytä hullummilta.

Kuten kuitenkin huomaa niin aivan vaurioitta ei tukkani tästä kahden värinpoiston käsittelystä kuitenkaan selvinnyt. Katkenneita hiuksia on jonkinverran mutta kuten tosiaan alussa todettu, saan olla onnellinen että ne yleensä vielä päässä ovat. Hiuksissa ei ole mitään aineita silottamassa todellisuutta.

Tämän oli tarkoitus olla vain välietappi ennen uuden sävyn laittamista mutta kahden käsittelykerran jälkeen taidan antaa hiuksilleni pienen hengähdystauon. Sitäpaitsi lopputulos ei tosiaan ole tällaisenäänkään mielestäni yhtään hullumpi niin voin aivan hyvin nauttia hetken aikaa vähän radikaalimmasta liukuvärjäyksestä ja blondimmasta olemuksesta.

Syksy yllätti kesälomailijan

Vaikka kesästä on tänä vuonna saatu nauttia säiden puolesta poikkeuksellisen pitkään, en voi olla miettimättä että joko se nyt loppui. Tänään sääoptimismi yllättyi täysin ja joutui tyytymään osaaansa ja ostamaan päälleen lämmittävän neuleen ettei paleltuisi sovituilla lounastreffeillä. Syksy siis yllätti kesälomailijan samaan tapaan kuin lumi autoilijat aina talvisin.

Jos se syksy nyt tästä alkoi, toivon  siitäpitkää ja lämmintä, mikä hiljalleen viilenee talveksi.  Ja jos nyt tarkkoja ollaan niin talvea ei ihan välttämättä tarvitsisi tulla ollenkaan mutta näillä leveysasteilla se ei varsinaisesti taida olla mahdollisuus. Siispä ennenkuin se tulee, toivon pitkää syksyä mikä mieluusti voisi olla myös vähäsateinen. Sinänsä suoraan sadetta vastaan minulla ei  ole mitään mutta esimerkiksi kahden lapsen kanssa futiskentän laidalla seisominen on huomattavasti mukavampaa kuivalla kelillä kuin sateessa.

Kuvissa näkyvä neule löytyi tosiaan Hennesiltä edulliseen kymmenen euron hintaan omaa olotilaa lämmittämään. Sinapinkeltainen näytti olevan aika vahvoilla tämän(kin) syksyn väripaletissa kun lähdin tutkimaan uudistuksia vaatekaapppiin tulevan töihinpaluun piristämiseksi. Yrityksestä huolimatta siinä kävi kuitenkin niin että neule jäi päivän ainoaksi ostokseksi mutta onhan tässä vielä lomaa monta päivää jäljellä.

neule: HM

vaaleanpunainen paita: vanha, HM

housut: kierrätetty, Zadaa

laukku: vanha, Aleksi 13