Mitä pukea päälle ekana työpäivänä?

Ennen kuin työt ehtivät edes alkaa iskee päälle pienimuotoinen vaatekriisi: Mitä ihmettä pukea päälle. Liian ylipukeutunut ei halua olla mutta ei nyt missään nimessä ainakaan alipukeutunut. Olonkin olisi suotava olla mukava ja luonnollinen ettei oma olo tunnu vaatetuksen vuoksi vaivaantuneelta. Mitä siis pukea päälle?

Luonnollisesti se oma työpaikka ja toimenkuva määrittää paljon. Osassa työpaikkoja on olemassa tietynlainen pukukoodi ja jos sellainen on, niin sitä noudatetaan. On myös työpaikkoja, missä on työvaatteet valmiina mutta sitten on niitä sellaisia kuin omani, missä vallinnanvapaus (ja vastuu) on työntekijällä itsellään. Periaattessa mikä tahansa perussiisti asu on vaihtoehto ja jahka työilmapiiri tulee taas tutummaksi, pukeutuminenkin muuttunee vapaantuneemmaksi. Ensimmäinen päivä on kuitenkin aina ensimmäinen ja myös vaikein.

Ihan ensimmäisenä koin turvalliseksi vaihtoehdoksi pitkät housut.  Jos omistaisin farkut, olisi valinta varmaan osunut niihin mutta sellaisten edelleen puuttuessa valitsin jotain muuta. Rennohkojen housujen kaveriksi tarvittiin oikeasti siisti paita.  Narutoppi ei liian ”paljastavuuden” vuoksi tullut kysymykseen mutten myöskään halunnut pitkähihaista. Eliminoinnin kautta sopiva paita oli valittu.

Kun toimiston ilmapiiri on rento oli asukokonaisuus sellaisenaan soveltuva. Bleiseri olisi ehkä siistinyt lookkia huolitellumpaan suuntaan vielä pykälän verran mutta meidän toimistolla se ei ollut tarpeen.  Itselläni oli hyvä olla, olo tuntui omalta itseltä ja pystyin keskittyä täysillä tärkeimpään – töihinpaluuseen.

Bleiseri// Kierrätetty

Paita// HM (vanha)

Housut// Vila (vanha)
Kengät// Debenhams (Alelöytö Tallinnasta)

Mites se dieetti?

*Sisältää mainoslinkkejä

Niin, Mites se dieetti? Olen useampaankin otteeseen maininnut eläväni lomamoodissa ja tekstitkin ovat taas olleet sallivampia, mitä ”täydellisen vartalon metsästykseen” tulee. Onko dieetti siis kahden viikon jälkeen täysin unohdettu juttu?

Tämä kroppaprojektini ei ole minulle mikään päähänpinttymä. Se ei ole pikajuoksu kohti maalia, eikä minulle oikeastaan ole väliä olenko saavuttanut tavoitteeni kuukauden, kahden vai kolmen päästä. Elämä on sellaista, että joskus mennään kovempaa ja toisinaan taas vähän himmaillaan. En kuitenkaan ole unohtanut tavoitettani ja olen itseasiassa aika ylpeä siitä että kun tänään kävin vaa’alla ovat lukemat jokseenkin samat kuin muutama viikko takaperin. Ja jos ollaan ihan tarkkoja niin ne olivat jopa vähän vähemmän kuin viimeksi. Päivän lukema oli tasan 63kg. Tämä kaikki siitäkin huolimatta että olen ollut ruokailujen suhteen huomattavasti rennompi kuin kahden ensimmäisen viikon aikana. Dieettiä on siis takana nyt yhteensä neljä viikkoa.

Muuttumattomana pysynyt paino todistaa sen että tavanomaiset ruokailutottumukseni ovat jokseenkin mallillaan. Se miten syön luonnostaan, pitää painoni samoissa lukemissa kuin se on ollut. Jos haluan edetä (pudottaa painoani) niin joudun hieman tsemppaamaan ja keskittymään enemmän siihen mitä syön ja milloin. Tämä tuli todistettua kahden ensimmäisen viikon aikana, jolloin paino laski – vaikkakin toki osittain nesteiden myötä. Erot eivät kuitenkaan ole suuria, mutta juuri riittävän kriittisiä jotta muutosta tapahtuu.

Kahden lomailuviikon aikana olen yrittänyt pitää huolen siitä että en sorru turhaan naposteluun. Olen syönyt sitä mitä milloinkin on ollut tarjolla mutta pyrkinyt kasaamaan annokseni järkevästi. Perinteinen lautasmalli on toiminut tässäkin melko hyvänä esimerkkinä ja noin puolet lautasen sisällöstä ovatkin olleet kasviksia. Janojuomana on toiminut vesi ja kuten mainittu, olen pyrkinyt syömään aterioilla riittävästi jotta turhalta väliaikanapostelulta on voitu välttyä. Ja rehellisyyden nimissä, herkkujakin on tullut syötyä eikä niiden suhteen ole noudatettu nollatoleranssia. Lomailusta olen kuitenkin nauttinut muutoinkin kuin ruokalautasen kautta, eikä jäätelö tai muu makea ole ihan päivittäisiin valintoihin kuulunut.

Joten vastauksena kysymykseen, dieetti voi ja jakselee ihan hyvin vaikkakin on ollut vähän enemmän taka-alalla viimeiset viikot. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että elettäisiin jonkinlaista off-vaihdetta vaan enemmänkin sitä että tehdään pieniä hyviä valintoja sen suhteen että ei menetetä jo hankittuja tuloksia. Ei ei, dieetti ei ole ihan unohdettu juttu.

Maximekko// Lidl

Laukku// Zalando ALE täällä*