Festaritunnelmia lasten kanssa

Tänään alkaneille Tikkurila-festivaaleille ei tänä vuonna tullut hankittua lippua mutta festaritunnelmaan on silti päässyt virittäytymään. Tämä pienehkö, kotimaisin artistein eteenpäin puksuttava juhla, järjestetään omalta kotiovelta kävelymatkan päässä ja kävimmekin lasten kanssa fiilistelemässä jo päivällä soittanutta Antti Tuiskua festarialueen ulkopuolella.

 

tikkurilafestarit_1

tikkurilafestarit

Ihmettelen kyllä Tuiskun esiintymisajankohtaa mutta mahdollistipa se ainakin sen että moni muukin lapsi pääsi idoliaan kuulemaan. Oli jotenkin hellyyttävää kuinka vieressämme olleet, noin 10-12-vuotiaat tytöt olivat tohkeissaan nähdessään vilauksen Tuiskusta ja kuullessaan tätä livenä. Montahan kertaa tunnin aikana kuulin kuinka onnellisia he ovat – aivan parhautta.

Tuiskun tuotannosta ei meidän lapsille ollut tuttu kuin Sata Salamaa ja sitä odotellessa olikin hyvä harjoittaa katutaidetta. Näin päiväaikaan on meno vielä senverta rauhallista että lasten kanssa on ihan turvallista liikkua eikä se ainakaan aiempina vuosina ole liian villiksi tuntunut muuttuvan illemmastakaan, ainakaan hieman sivummassa.

tikkurilafetsarit_2

festarit_3

 

Kotimaan lomahelmiä: Veininmylly

Kotimaan lomakohteita, varsinkaan niitä jotka löytyvät ihan omista kotinurkista, tulee harvemmin nostettua esiin millään lailla. Jotenkin sitä ummistaa silmänsä kaikelle oman kaupungin tarjonnalle vaikka todellisuus saattaisi olla toinen. Tikurilassa on jotain sellaista, jonne on ollut tarkoitus tutustua jo useamman vuoden ajan, mutten vain ole saanut aikaiseksi: Veininmylly.

P1050096

P1050137

P1050101

P1050107

P1050106

Pieni, punainen ja vahalla tavalla romanttinen kahvila Keravanjoen varressa on tavattoman sympaattinen. Kahvila on auki vain kesäisin ja toisinaan siellä on jopa ruuhkaista, varsinkin jos ulkolavalla on tanssit. Omalla käyntikerralla oli valitettavan hiljaista ja kahvilan tarjonta hieman ankeaa mutta jotain sympaattista tässä 30-luvulla valmistuneessa myllyssä on.

 

P1050133

P1050134