Kausiherkku: Sokeriton raparperikeitto

Raparperikausi on kuumimmillaan ja yksi kesän vakiovalmistettavista on perinteinen raparperikeitto. Tässä versiossa ei ole lainkaan sokeria ja makeutus on peräisin erytritolista. Mukavan makean vivahteen tuo myös aito vanilja. Tällä ohjeella keitto ei muutu liian makeaksi vaan jää vielä hieman kirpsakkaaksi ja raikkaaksi.

Sokeriton Raparperi-Vaniljakeitto

7dl vettä

suunilleen samanverran tuoretta raparperia (2 pitkää vartta)

~ 1dl makeutusta (erytritoli)

1tl vaniljaa

2,5rkl perunajauhoja

0,5dl vettä

Leikkaa raparperin varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja kuori tarvittaessa. Lisää leikatut raparperinpalat makeutettuun ja maustettuun veteen. Keitä kunnes raparperien rakenne hajoaa. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada ohuena nauhana raparperikeiton sekaan koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä ja nauti maitorahkan sekä tuoreiden mansikoiden kanssa.

Paras mehukeitto rahkalle

Syön rahkaa lähestulkoon päivittäin. Tässä vuosien varrella, kun sitä rahkaa on syöty, on tullut testattua myös lukuisia erilaisia maustamisideoita. Helpoin, nopein ja tavallisin tapa on kuitenkin mehukeitto.

mehukeitto_1

Sokerittomista vaihtoehdoista parhaimman makuiset mehukeitot löytyvät mielestäni Valiolta. Tänään törmäsin kaupassa maku-uutuuteen, Sitruuna-Vaniljaan ja se on juuri sellainen kuin odottaa voi – kirpsakan makea. Toivottavasti tämä kausimaku tulisi jäädäkseen sillä se on mukava lisä muutoin vain makeiden mehukeittojen rinnalle.

mehukeitto_2

mehukeitto_3