Mistä löytää treeniaikaa?

Olipa joskus yhden lapsen äiti, jolla oli kaikki aika maailmassa kirjoittaa aktiivisesti blogia ja tehdä paljon muitakin juttuja siinä sivussa. Tämä äiti kauhean kivasti valisti kuinka kaikelle haluamalleen kyllä löytää aikaa.Sitten muutamaa vuotta myöhemmin oli muuan kolmen lapsen äiti, joka ei tunnu löytävän aikaa yhtään millekään. Olen moneen otteeseen haaveillut kuinka kirjoitan siitä miten saan rytmitettyä arkeeni treenit, lapset ja parisuhteen yhdeksi jouhevaksi kokonaisuudeksi. Vaan sitä tekstiä ei taida koskaan syntyä.

Olen harjoitellut kolmen lapsen äitinä olemista nyt yhdeksän kuukauden ajan ja joutunut hyväksymään että ihan kaikkea ei vain ole enää tunnu saavan mahdutettua jokaiseen päivään. On omia treenejä ja on miehen treenejä. On lasten harrastuksia ja on kauppakäyntejä. On myös muita menoja eikä se tekeminen kotonakaan koskaan lopu. Alan pikkuhiljaa ymmärtää mitä ruuhkavuosilla oikeasti tarkoitetaan kun teen valintoja sen suhteen lähdenkö tänään käymään kaupassa vai salilla. En ole ihan varma onko juuri tuollaista valintaa tullut tehtyä mutta ymmärtänette mitä tarkoitan.

Tällä hetkellä treenaan salilla kolmesti viikossa ja sen lisäksi tulee vähintään kaksi tunnin reipasta kävelylenkkiä. Lenkit sijoittuvat ajalle jolloin isommat lapset ovat kerhossa ja salitreenit sinne minne parhaiten sattuvat sopimaan. Vaikka oma treenaamiseni ei aina kovin suunnitellulta vaikutakkaan niin kyllä se sitä kuitenkin on. Mikään ei oikeasti ole varmempaa kuin se, että jos sen tekee sitten paremmalla ajalla niin se jä helposti kokonaan tekemättä. Itsehän olen odottanut esimerkiksi tämän blogin kanssa aina aika-ajoin sitä parempaa aikaa ja jokaisella kerralla tulos on ollut sama – useamman päivän blogitauko. Jos jonkin vinkin voisin siis antaa niin niille treeneille kannattaa oikeasti aikatauluttaa omasta kalenterista aika; Olla niiden(kin) suhteen suunnitelmallinen.

aikatauu