Paahdettu Kvinoa

Paahdettu kvinoa on kuin maanpäällinen makutaivas soseutetun talvikeiton päällä. Oikeastaan muuta en haluaisi tähän edes kirjoittaa, sillä tuo aikalailla kiteyttää tämänhetkiset ajatukseni. Etsin taannoin uusia ruokaideoita ja törmäsin paahdettuun kvinoaan ja se on ollut menoa siitä lähtien. En itseasiassa ymmärrä miten en ole tätä aikaisemmin itse keksinyt, sillä olenhan paahtanut kvinoaa jo useampi vuosi sitten valmistaessani herkkumysliä. Yhtäkaikki, tämän löydöksen jälkeen paahdettua kvinoaa on näkynyt jos jonkinlaisen sosekeiton päällä, salaatissa sekä ihan sellaisenaan.

paahdettu kvinoa_3

Ihan enimmäiseksi kvinoa täytyy keittää pakkauksen ohjeen mukaan. Tämän jälkeen pienemmät erät voi paistaa ihan vain pannulla tilkassa öljyä/voita. Paahtaessa kvinoa poksuu kuin popcorni mutta huomattavasti vaimeammin. Mukavasti paahtunut kvinoa on kultaisen ruskea muttei palanut. Itse lisäsin päälle vielä hitusen ruususuolaa ja pippuria, ihan puhtaasti maun vuoksi mutta välttämätöntä se ei tietenkään ole.  Sokerilla (tai sokerittomalla sokerin korvikkeella) höystettynä tämä saattaisi olla mukava rouskuva lisä esimerkiksi rahkan päällä.

paahdettu kvinoa

paahdettu kvinoa_1

Värikkäät porkkanat

Tiesitkö että perinteisen oranssin porkkanan lisäksi on olemassa myös muita värejä? Ilokseni huomasin että Laitilalta (jonka vihanneksia on varmasti jokaisessa kaupassa) on ilmestynyt raikas porkkanapussi, joka sisältää kolmea eri väriä. Harmauden keskellä moinen väriläiskä lautasella piristä kummasti.

porkkanat

porkkana

valkoinen-porkkana

liila-porkkana

Pakko kuitenkin myöntää että olin ehkä vähän pettynyt ettei liila porkkana olekaan täysin liila vaan ainoastaan pintapuolisesti parin ensimmäisen kerroksen osalta. Makueroa en kahden tummemman välillä juurikaan huomannut mutta valkoinen oli makumaailmaltaan jotenkin vaimeampi. Tiedä sitten onko se totta vai ainoastaan päänsisällä. Värikäs porkkanapussi on painoltaan kilon ja ainakin S-ryhmän kaupoissa olen niitä nähnyt myytävän vaikka varmasti on saatavilla myös muualta.