Klassinen levite leivälle

Toisinaan jopa tuoksusi huumaa minut tavalla, jolla ei pitäisi. Olen yrittänyt vältellä sinua, vaikka se onkin vaikeaa – jopa mahdotonta. Tapaamme loppujen lopuksi minusta riippumattomista syistä sen verta usein, että olen päättänyt opetella olemaan lähelläsi. Leipä – tämä teksti on osoitettu sinulle.

Yllä oleva teksti on kirjoitettu jo aiemmin, mutta jäänyt julkaisematta. Vaikka en ehkä enää pelkää olla leivän lähellä niin edelleen innostun kun jossain on tarjolla taivaallisen herkullista, rapeakuorista ja sisältä pehmeää, tuoretta herkkua. Myös tumma ja tulinen, paahtimen kautta rouskuvan rapaeaksi paistettu ruisleipä on herkkua. Ja tämä klassinen levite toimii sekä tumman että vaalean viettelijän kanssa täydellisesti.

 

Klassinen levite leivälle

125g voita

125g maitorahkaa

valkosipulia (pakastekuutio)

silputtua persiljaa (pakaste)

 

Mittaa kulhoon voi, maitorahka ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja nauti leivän päällä. Omaan makuuni tuo yksi pakastekuutio on juuri passeli tuohon määrään rahkaa ja voita mutta myönnän että valkosipulin maku on aika voimakas. Ei kuitenkaan liian, vaan juuri sopivan. Klassinen levite, mikä toimii aina.

 

 

Kuuman kesäpäivän kylmät pelastajat

Aurinko on antanut odottaa itseään tänä kesänä vähän turhankin tiheään tahtiin. Luotto on kuitenkin vielä korkealla sen suhteen että vielä ne hellerajat paukkuvat Suomessakin ja kun se päivä tulee, voi nauttia vaikkapa näistä kesäisistä hittijuomista.

 

Cold Brew Coffee

Okei, ehkä tämä on kotona tehtynä vain kylmää kahvia mutta siitäkin huolimatta herkullista. Vaikken muuten kahvissano makeutusta käytä niin kylmänä se mielestäni vaatii vähän jotain ja ujutankin joukkoon aina muutaman tipan vanilijasteviaa (nestemäistä). Kaikessa yksinkertaisuudessaan jäähdytä vahvaksi keitetty kahvi, lisää makeutus ja maito sekä jääpalat.

 

Klassikko – jäätee (omena-päärynä)

Omaan makuuni minttu tuo kesäisen vivahteen melkein mihin tahansa ja jääteessä se on kuin omiaan. Teemaun voi valita omien mieltymysten mukaisesti mutta pohjaan käytän itse pääsääntöisesti maustamatonta vihreää teetä. Maun tuon sensijaan sokerittomalla mehutiivisteellä mutta tämän annostelun kanssa kannattaa olla varovainen ettei lopputulos muistuta liikaa mehua. Jäähdytä siis tee ja lisää se mehutiivisteen päälle veden sijasta. Lisää jääpalat sekä tuore vahva minttu ja mahdolliset hedelmät.

Italian Soda

Italian soda eli  siirapilla makeutettu vichyvesi tosin siirapin sijaan tässä käytetään sokeritonta mehutiivistettä. Jos jääteehen laitettiin vain vähän tiivistettä niin tässä sitä käytetään vieläkin vähemmän. Päälle lisätään marjat, jääpalat sekä vichy.

 

Laita jääpalat siis tekeytymään pakkaseen jo nyt niin ne ovat aurinkoisena päivänä siellä valmiina juomavalmisteluihin.