Kuuman kesäpäivän kylmät pelastajat

Aurinko on antanut odottaa itseään tänä kesänä vähän turhankin tiheään tahtiin. Luotto on kuitenkin vielä korkealla sen suhteen että vielä ne hellerajat paukkuvat Suomessakin ja kun se päivä tulee, voi nauttia vaikkapa näistä kesäisistä hittijuomista.

 

Cold Brew Coffee

Okei, ehkä tämä on kotona tehtynä vain kylmää kahvia mutta siitäkin huolimatta herkullista. Vaikken muuten kahvissano makeutusta käytä niin kylmänä se mielestäni vaatii vähän jotain ja ujutankin joukkoon aina muutaman tipan vanilijasteviaa (nestemäistä). Kaikessa yksinkertaisuudessaan jäähdytä vahvaksi keitetty kahvi, lisää makeutus ja maito sekä jääpalat.

 

Klassikko – jäätee (omena-päärynä)

Omaan makuuni minttu tuo kesäisen vivahteen melkein mihin tahansa ja jääteessä se on kuin omiaan. Teemaun voi valita omien mieltymysten mukaisesti mutta pohjaan käytän itse pääsääntöisesti maustamatonta vihreää teetä. Maun tuon sensijaan sokerittomalla mehutiivisteellä mutta tämän annostelun kanssa kannattaa olla varovainen ettei lopputulos muistuta liikaa mehua. Jäähdytä siis tee ja lisää se mehutiivisteen päälle veden sijasta. Lisää jääpalat sekä tuore vahva minttu ja mahdolliset hedelmät.

Italian Soda

Italian soda eli  siirapilla makeutettu vichyvesi tosin siirapin sijaan tässä käytetään sokeritonta mehutiivistettä. Jos jääteehen laitettiin vain vähän tiivistettä niin tässä sitä käytetään vieläkin vähemmän. Päälle lisätään marjat, jääpalat sekä vichy.

 

Laita jääpalat siis tekeytymään pakkaseen jo nyt niin ne ovat aurinkoisena päivänä siellä valmiina juomavalmisteluihin.

Keveämpi kesäherkku: Vesimelonipizza

Juhannuksen juhlinta alkaa olla jo takanapäin mutta kesä, sekä erityisesti kesäloma, on monella vasta edessä. Taattu kesäherkku on vuodesta toiseen vesimeloni, mikä tuntuukin saavan jokaisena vuonna jonkin oman hittireseptinsä. Tänä vuonna vesimelonin hittiresepti on helppoakin helpompi vesimelonipizza, jolla muunmuassa herkuteltiin meidän juhannuspöydässä. Ja epäilijöille tiedoksi, tämä on maultaan enemmän kuin vain osiensa summa;)

Vesimelonipizza

1 kokonainen vesimeloni (mahdollisimman pyöreä)

tuoreita marjoja (vadelma, mustikka)

mintunlehtiä

1-2 prk vaniljaskyriä

Leikkaa vesimelonista pyöreitä pizzakiekkoja ja asettele päälle vaniljaskyriä. Lisää marjat ja tuoreet mintunlehdet. Tarjoile välittömästi. Ylijääneet veismelonin palat voi nauttia sellaisenaan tai lisätä vaikkapa kesäiseen salaattiin. Yhdestä skyr-purkista riittää yhteen tai kahteen pizzaan, riippuen kuinka paksulti sitä levittää ja kuinka isoa vesimelonia käyttää.