Keveämpi kesäherkku: Vesimelonipizza

Juhannuksen juhlinta alkaa olla jo takanapäin mutta kesä, sekä erityisesti kesäloma, on monella vasta edessä. Taattu kesäherkku on vuodesta toiseen vesimeloni, mikä tuntuukin saavan jokaisena vuonna jonkin oman hittireseptinsä. Tänä vuonna vesimelonin hittiresepti on helppoakin helpompi vesimelonipizza, jolla muunmuassa herkuteltiin meidän juhannuspöydässä. Ja epäilijöille tiedoksi, tämä on maultaan enemmän kuin vain osiensa summa;)

Vesimelonipizza

1 kokonainen vesimeloni (mahdollisimman pyöreä)

tuoreita marjoja (vadelma, mustikka)

mintunlehtiä

1-2 prk vaniljaskyriä

Leikkaa vesimelonista pyöreitä pizzakiekkoja ja asettele päälle vaniljaskyriä. Lisää marjat ja tuoreet mintunlehdet. Tarjoile välittömästi. Ylijääneet veismelonin palat voi nauttia sellaisenaan tai lisätä vaikkapa kesäiseen salaattiin. Yhdestä skyr-purkista riittää yhteen tai kahteen pizzaan, riippuen kuinka paksulti sitä levittää ja kuinka isoa vesimelonia käyttää.

Kausiherkku: Sokeriton raparperikeitto

Raparperikausi on kuumimmillaan ja yksi kesän vakiovalmistettavista on perinteinen raparperikeitto. Tässä versiossa ei ole lainkaan sokeria ja makeutus on peräisin erytritolista. Mukavan makean vivahteen tuo myös aito vanilja. Tällä ohjeella keitto ei muutu liian makeaksi vaan jää vielä hieman kirpsakkaaksi ja raikkaaksi.

Sokeriton Raparperi-Vaniljakeitto

7dl vettä

suunilleen samanverran tuoretta raparperia (2 pitkää vartta)

~ 1dl makeutusta (erytritoli)

1tl vaniljaa

2,5rkl perunajauhoja

0,5dl vettä

Leikkaa raparperin varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja kuori tarvittaessa. Lisää leikatut raparperinpalat makeutettuun ja maustettuun veteen. Keitä kunnes raparperien rakenne hajoaa. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada ohuena nauhana raparperikeiton sekaan koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä ja nauti maitorahkan sekä tuoreiden mansikoiden kanssa.