Kuuman kesäpäivän kylmät pelastajat

Aurinko on antanut odottaa itseään tänä kesänä vähän turhankin tiheään tahtiin. Luotto on kuitenkin vielä korkealla sen suhteen että vielä ne hellerajat paukkuvat Suomessakin ja kun se päivä tulee, voi nauttia vaikkapa näistä kesäisistä hittijuomista.

 

Cold Brew Coffee

Okei, ehkä tämä on kotona tehtynä vain kylmää kahvia mutta siitäkin huolimatta herkullista. Vaikken muuten kahvissano makeutusta käytä niin kylmänä se mielestäni vaatii vähän jotain ja ujutankin joukkoon aina muutaman tipan vanilijasteviaa (nestemäistä). Kaikessa yksinkertaisuudessaan jäähdytä vahvaksi keitetty kahvi, lisää makeutus ja maito sekä jääpalat.

 

Klassikko – jäätee (omena-päärynä)

Omaan makuuni minttu tuo kesäisen vivahteen melkein mihin tahansa ja jääteessä se on kuin omiaan. Teemaun voi valita omien mieltymysten mukaisesti mutta pohjaan käytän itse pääsääntöisesti maustamatonta vihreää teetä. Maun tuon sensijaan sokerittomalla mehutiivisteellä mutta tämän annostelun kanssa kannattaa olla varovainen ettei lopputulos muistuta liikaa mehua. Jäähdytä siis tee ja lisää se mehutiivisteen päälle veden sijasta. Lisää jääpalat sekä tuore vahva minttu ja mahdolliset hedelmät.

Italian Soda

Italian soda eli  siirapilla makeutettu vichyvesi tosin siirapin sijaan tässä käytetään sokeritonta mehutiivistettä. Jos jääteehen laitettiin vain vähän tiivistettä niin tässä sitä käytetään vieläkin vähemmän. Päälle lisätään marjat, jääpalat sekä vichy.

 

Laita jääpalat siis tekeytymään pakkaseen jo nyt niin ne ovat aurinkoisena päivänä siellä valmiina juomavalmisteluihin.

Keventäjän Kantarellipasta

Vaikka pastaa ei välttämättä mielletä painonpudottajan parhaaksi ystäväksi, syödään meillä sitä melko usein. Ja syytkin ovat melko simppelit – se valmistuu nopeasti, sopii monenlaiseen makuun ja on muunneltavissa melkein mihin tahansa. Viimeksi siitä valmistui kantarellipasta sillä pakastelokeroon oli päässyt kertymään sieniä melkoisesti. Yleensä käytän niitä vain kastikkeena tai piiraassa mutta nyt niistä piti saada jotain ihan oikeaa ruokaa aikaiseksi.

Keventäjän kantarellipasta (4 annosta)

n. 1dl kantarelleja  (nesteet pois höyrytettynä)

1pkt broileripekonia

2 keltuaista

1tlk kevyttä ruokakermaa

mustapippuria

raastettua parmesania

Laita pastaavesi kiehumaan ja ala valmistaa sieni-pekoniseosta. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla. Lisää sekaan kantarellit. Sekoita keskenään kerma ja keltuaiset ja mausta pippurilla.  Kun vesi kiehuu, lisää sopiva määrä pastaa ja keitä kypsäksi. Kaada pastavesi pois ja lisää sekaan sieni-pekoniseos sekä kermaseos. Asettele tarjolle ja raasta päälle vielä hieman parmesaania. Tarjoile lisäksi salaattia sekä raejuustoa.

Sieniä on edelleeen ja mielelläni kuulen myös sinun kantarellibravuurisi niin saan niitä käytettyä pois ennen tulevaa kesän satoa.