Paras Proteiinipatukka

*Sisältää mainoslinkkejä

En aina syö proetiinipatukoita mutta kun syön tuntuu ajatukseni olevan “Ou-Mai-Gaad, tää on parasta mitä oon syönyt ikinä!”. Viimeksi näin kävi maistettuani Lidlistä ostamaani herkkupatukkaa ja sitä ennen sama tapahtui Leaderin Dream-patukalle. Proteiinipatukoiden tämän hetkinen trendi taitaa muutenkin olla mahdollisimman suklaapatukkamainen. Itse voin kyllä käsi sydämellä sanoa että jos en tietäisi, luulisin syöväni mitälie Marsia tai Snickersiä, joista muuten on olemassa proteiiniversiot niistäkin. Kumpaan en tosiaan ole maistanut mutta koska patukkamakumaailma on näin herkulliseksi viime vuosina kehittynyt, en epäile yhtään etteivätkö nekin herkullisia olisi. Kivijalkaliikkeessä en ole vielä nähnyt mutta Fitnesstukussa* ainakin. Fitnesstukullahan on muuten vielä tänään ilmainen toimitus kaikille tilauksille eli jos vain haluaa niin voi tilata vaikka vain sen yhden tai kaksi protskupatukkaa maistiaisiksi.


Olen tässä ajatellut että voisin tehdä jonkinmoisen päivitetyn proteiinipatukkavertailun sillä edellinen (vuodelta 2012) keikkuu edelleen luetuimpien postausteni kärkisijoilla. Aika paljon on ehtinyt protskupatukkarintamalla tapahtua sitten tuon maaliskuisen julkaisupäivän..

Parempaa kuin karkki

Fastin uusimmat proteiinipatukat ovat olleet kaupan hyllyillä jo hetken aikaa mutta minä olen ihan tietoisesti viivästyttänyt maistelukertaa näin pitkälle. Ennen omakohtaisia kokemuksia olin kuullut mausta pelkkää hyvää ja moni kehuukin näiden olevan todellinen herkun korvike. Pelkäsin siis jo ennakkoon koukuttuvani kuten niin monelle muulle oli tuntunut käyvän.

P1160296

P1160284

Ja herkkuahan nämä olivatkin – tai ovat. Mitä ravintoarvoihin tulee, niin ne voisivat toki olla paremmat mutta kuten olen aiemminkin jonkun korkeasokerisen herkkupatukan kohdalla todennut, saapahan tästä ainakin sitä proteiinia sokerin lisäksi. Jokaisessa patukassa on sokeria noin neljän sokeripalan verran (noin 10g), mikä ei suinkaan ole suurimpia määriä joita tämänkaltaisissa patukoissa voi olla. Proteiinin määrä on hivenen enemmän, eli noin 15g tietämissä ja kokonaisenergia 200kcal paikkeilla patukasta riippumatta. Omasta mielestäni oikein hyvä suklaan korvike makunsa puolesta.

Sokerin määrä/patukka
Sokerin määrä/patukka, mausta riippumatta

P1160291