Yllättävän hyvä

Muistaako kukaan, kun Rax – ravintolat ilmestyivät katukuvaan joskus 90-luvun puolivälin jälkeen? Samoihin aikoihin Ranska voitti jalkapallon MM-kultaa ja Britney Spears julkaisi ensimmäisen sinkkunsa. Ihan noin kauaa ei edellisestä Raxin vierailusta sentään ole mutta jokunen vuosi kuitenkin. Tuolloin vannoin, etten enää ikinä tuhlaa rahojani sinne mutta koskaan ei pitäisi sanoa ”ei koskaan”.

IMG_2604

IMG_2613

IMG_2615

Kun nälkä yllättää lapsiperheen, on avun oltava lähellä. Ruokaa pitää saada nopeasti ja ympäristön pitää olla lapsiystävällinen. Vaikka lapset toki useimmissa ravintoloissa otetaankin vastaan mielellään, on aikuisen helpotus jos tilasta löytyy myös erillinen leikkipaikka. Lisäksi kun lapset tiettyyn ikään mennessä saattavat ryhtyä melko ronkeleiksi ruoan suhteen, ei kovin hinnakkaaseen paikkaan viitsi aina lähteä koittamaan onneaan.  Muun muassa edellä esitetyistä syistä päädyin vaihtoehtoon käydä katsomassa mitä muuta sieltä Raxista saa kuin niitä pizzoja  – ja niitähän sai. Itseasiassa kukaan meistä ei syönyt kuin maksimissaan kaksi pizzapalaa ja muutoin vatsa täyttyi salaattipöydän antimilla ja lapset söivät myös tarjolla ollutta kinkkukiusausta. Kuulinkin sittemmin että salaattibuffet on jokin aika sitten uudistunut ja kasvanut.

IMG_2599

IMG_2601

IMG_2617

Ja koska pehmisbuffan nyt sattui saamaan 1€:lla niin jäätelölläkin tuli herkuteltua. Olinkin itseasiassa unohtanut miten taivaallinen yhdistelmä pehmis kuuman kahvin seassa on ja mieleen muistui välittömästi omat pikaruokalassa työskentelyaikani. Kaikkineen, voin siis yllättäen suositella Raxia ruokailupaikkana silloin kun kaipaa jotain helppoa ja nopeaa. Mitään kovin erikoisia makuelämyksiä ei ehkä kympillä saa mutta sen tärkeimmän kyllä, eli täyden vatsan.

IMG_2611

Lapset oli leikkunurkan lisäksi huomioitu myös omin aterimin
Lapset oli leikkunurkan lisäksi huomioitu myös omin aterimin
Ja kuten huomaa, kyseessä on nykyään Rax Buffet ei Rax pizzabuffet, kuten aikanaan
Ja kuten huomaa, kyseessä on nykyään Rax Buffet ei Rax pizzabuffet, kuten aikanaan

 

Kotimaista meininkiä

Moi,

Itsenäisen Suomen kunniaksi on täälläkin vietetty päivää kotimaisella teemalla. Aamulla tarjolla oli kaurapuurolautasellinen, kotimaisilla puolukoilla höystettynä (voi olla että sekaan joutui myös eksoottista kookosöljyä mutta onhan Suomi jo kansainvälinen maa).

kuva 2(9)

Lounaana tarjolla oli kotimaisesta kvinoasta, broilerista ja kasviksista koostuva salaatti. Minä en itse asiassa edes tiennyt että kotimaistakin kvinoaa on olemassa ennen kuin syksyisiltä I Love Me-messuilta Sunspeltin osastolta sellaista käsiini sain.

 

kuva 3(6)

Iltapäivästä siirryin kohti kotimaista salia ja treenivaatteina oli mahdollisimman sinivalkoinen valinta.

kuva 4(4)

kuva 2(10)

Illasta, ennen linnanjuhlien pukuloistoa, toteutin vielä lupaukseni perheelle ja lähdimme kohti kotimaista Koti Pizzaa (vaikka ihan yhtä kotimaisia ne kaikki muutkin pizzeriat olisivat tietysti olleet).

kuva 5(2)

sovitaanko että se lasketaan salaatiksi?
sovitaanko että se lasketaan salaatiksi?

Melko kotimaista, osittain ihan vahingossa mutta eihän sitä paljasteta kellekään. Näillä kotimaisilla valinnoilla toivotan hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!