Luottovaatteet

Otsikoin tämän tekstin alunperin että H&M tietää mitä nainen haluaa mutta luovuin ajatuksesta sillä hupunhauskat otsikot harvoin ajavat asiaansa. Sinänsä ostikko on ihan todenmukainen sillä mitä tulee äitiysmuotiin (niin raskausaikana kuin nyt imettäessä) on H&M ollut suurimpia suosikkejani. Tyyli on monissa vaatteissa tätä päivää, hinta ketjulle tuttuun tapaan edullinen ja mikä parasta niin suurin osa käyttövaatteista on vatsan kohdalta tarkoitettu hieman ilmaviksi. Omalla kohdalla ainakin tämä kevyt A-linjaisuus, esimerkiksi paidoissa, on enemmän kuin tervetullutta. Siinä missä sen viimeisillän olleen kiinteän kumpareen ehkä halusi tuoda esiin ihoa myötäilevissä versioissa, ei raskaudenjälkeistä pelastusrengasta välttämättä niinkään.

hm_imetys

hm-imetys_1

Tämä kyseinen malli ei ehkä ole sitä kuuminta hottia mutta aivan ihana ja monikäyttöinen perusmalli. Silloin kun minulla ei ole muuta päälle puettavaa, turvaudun melko usein tähän yksilöön. Samalla liputan edelleen kuvissa näkyvien Freddyjen käyttömukavuutta myös näin keskivertomamman näkövinkkelistä.

Paita// H&M

Housut// Freddystore

 

#muotipukeekaikkia

Olen huomannut että minulla on ongelma: Aina kun olen lähdössä ovesta ulos (muualle kuin treenaamaan tai hiekkalaatikolle) iskee minuun asukriisi. Asukriisi ei johdu siitä ettei minulla olisi vaatteita kaapissa vaan koska siellä ei tunnu olevan mitään, mikä näyttäisi päälläni hyvältä. ”Voi ei, ei tätä sillä vatsani näyttää valtavalta/kädet ovat levottoman kokoiset/tms”- tyyppiset ajatukset ovat ainakin omalla kohdalla hieman liiankin tuttuja. Siinä missä oma ongelmakohtani on keskivartalo niin jollain toisella ne ovat ehkä rinnat (liian pienet tai suuret) ja kolmannella jalat (liian pienet tai suuret).

muotipukeekaikkia

Ja tästä arkisesta tuskasta nousi ajatus siitä että jokaisella on oikeus tuntea itsensä hyvännäköiseksi. Wau-efektin tuottavia vaatekappaleita on olemassa jokaiselle vartalolle mutta ne täytyy vain löytää. Ei sillä, että ei ole jonkun tietyn mallin tai mitan mukainen, saa olla vaikutusta kenenkään itsetuntoon. Itsekin olen aivan turhan kriittisesti ajatellut etten voi julkaista jotain kuvaa koska mahamakkarat. En ole esimerkiksi tarpeeksi jotain kuvamaan päivän asuja päälläni sillä kuka nyt innostuisi kun vaatekappale ei istukaan tähän kroppaan samalla tavalla kuin sen ehkä oli alun perin suunnittelijalla tarkoitus.  Ei niitä (ongelmakohtiaan) tarvitse alkaa rakastamaan mutta tosiasia on, että meitä on kaikenmallisia. Ja sitä paitsi joku, saman ongelmakohdan kanssa kamppaileva, voi löytää sinulta arvaamattoman arvokkaita vinkkejä. Muoti pukee tosiaan kaikkia mutta siitä on vain löydettävä se oma juttunsa.

Haastankin näin alkaneen syyskuun kunniaksi jokaisen, vartalomallista ja sen ongelmakohdista riippumatta, jakamaan omia asukuviaan Instagramiin hashtagilla #muotipukeekaikkia. Ehkä sitä itsekukin jossain vaiheessa huomaa että vartalosta, ja sen ongelmakohdista riippumatta, meillä kaikilla on oikeus tuntea itsensä hyvännäköiseksi.

muotipukeekaikkia_3Neuletakki // New Look, Zalando

Housut// TwinTip, Zalando

Tennarit// Skopunkten