Ostossovellus Wish

Olet ehkä kuullut ostossovelluksesta nimeltä Wish. Olet ehkä myös kokeillut sitä; Tai ainakin harkinnut – tai sitten et. Itse tein ensimmäisen tilaukseni suunnilleen vuosi takaperin mutta vannoin että tilaus jäisi ainokaisekseni. Nyt vuotta myöhemmin, olen tilaillut tuotteita kuitenkin jo useampaan kertaan ja ajattelin hieman avata omia kokemuksiani.

Jos Wish ei ole tuttu juttu, niin kyseessä on esimerkiksi eBayn kaltainen verkossa toimiva kauppapaikka. Tavaraa on tarjolla jos jonkinlaista ja hintataso on edullinen. Itse olen tilannut esimerkiksi kuvassa näkyvät bluetooth-kuulokkeet hintaan 11€. Toimitus saapui epäilyksistäni huolimatta ehjänä perille.

wish_4

wish_4a

Tekemieni ostosten suhteen olen tehnyt sekä todellisia löytöjä että myös huteja. Se mitä suosittelen jokaiselle ostajalle, niin lukekaa muiden antamat arvostelut tuotteesta ennen ostopäätöksen tekoa. Ne ihan oikeasti kertovat aika paljon ja koska näin on, niin haluan samalla kannustaa kaikkia myös antamaan tilaamistaan tuotteista palautetta. Taas voin elävänä esimerkkinä kertoa erään leikkeihin tarkoitetun lastenmekon tarinan. Mekon kuvauksessa oli ihan selkeästi mainittu kriittisimmät mitat eri kokovaihtoehdoille mutta annettujen palautteiden perusteella valitsin siitäkin huolimatta kahta kokoa isomman. Ja se kannatti sillä koko on täydellinen. Ei tämä ehkä hienoin näkemäni Elsa-mekko ole mutta hinta-laatusuhteeltaan loistava ja vastaanottjakin tykkäsi. Hintaa mekolla oli 9€.

wish_2

wish_3

Kuten sanoin, olen tehnyt myös hutiostoksia enkä kovin kallista tuotetta uskaltaisi tilata pettymisen pelossa. Olen jättänyt tilaamatta myös tuotteita, joista ei ole ollut riittävästi tietoa kuten esimerkiksi jotkin lelut joiden kokoluokka on mysteeri. On nimittäin aina olemassa riski, ettei tuote olekaan sitä kuin kuva antaa ymmärtää ja palauttaminen on varmasti yksi työnsä ja ainakin postikulut palautuksesta jäävät ostajan maksettavaksi. Ja jos/kun kyseessä ei ole arvoltaan kuin korkeintaan muutaman kympin tuote, ei vaiva ehkä kannata edes rahallisesti ja siksi suurinosa hutiostoista päätynee erilaisille FB-kirpuille myyntiin.

Jos tuotteessa on ihan oikeasti vikaa tai se ei koskaan saavu, on reklamointi tehty helpoksi. Vain muutama klikkaus ja homma on selvä. Myös tästä on positiivisia kokemuksia, sillä ikäväkseni olen kerran joutunut pyytämään maksun palautusta ostoksesta, joka ei koskaan saapunut. Sen enempää selityksiä ei tarvittu, pari klikkausta ja seuraavana päivänä sain sähköpostia että palauttavat rahat. Ja ne rahat myös tulivat. Alemmissa kuvissa olevat vauvakuvauksessa käytetyt asusteet on tilattu Wishistä, 1€.

wish_6a

wish_6b
Kiireisen ei kannata tilaamaan vaivautua sillä toimitus ei missään nimessä ole nopeaa. Kokemuksieni mukaan sille on hyvä varata ainakin 3-6 viikkoa. Ja vaikka sovelluksen kautta pitäisikin pystyä tarkalleen seuraamaan missä paketti menee niin ei se ihan niin helppoa ole. Minulla on ollut sekä jo saapuneita paketteja että saapumattomia samassa tilassa eli ”saapunut määränpäähän”. Lukuunottamatta tuota yhtä kertaa, ovat tilaukset kuitenkin aina saapuneet ja sisältäneet juuri sen, mitä tilannut olen. Toimituskulut ovat olleet 1-2€ tilatusta tuotteesta riippuen.

 

Onko sovellus teille jo tuttu? Minkälaisia juttuja te olette tilanneet ja ovatko ne vastanneet odotuksianne?