4x Alelöytö

Aletaan elää aleostosten loppuhuipennusta ja sjurkean kesän johdosta tarjolla on aikalailla kaikkea kivaa kesään. Jos siis sattuu luottamaan että kesä sieltä vielä tulee ;) En taida olla mikään ammattitason shoppailija, sillä useammasta yrityskerrasta huolimatta olen tehnyt vain neljä aleostosta tämän kesän aikana.  Osa näsitä ostoksista on kuitenkin todistanut tarpeellisuutensa lyhyen ajan sisään jo useamman kerran eli aikamoinen win-win tilanne. Ohessa siis neljä aleostostani tältä kesältä.

 

Ale 70%: Shortsit, Kappahl noin 10€

Näiltä shortseilta et ole voinut välttyä tässä blogissa. Kun nämä joskus kesän alkupuoliskolla ostin, en arvannut että niistä tulee kesän ykköshousut. Milloin vain sää on sallinut, olen melkeinpä näissä kulkenut. Vieläkin näitä näytti olevan hyllyssä kun kuljin Jumbossa Kappahlin ohitse. Värejä oli omien khakinvihreiden sijaan myös muita.

 

Ale 25%: Aurinkolasit, Glitter noin 5€

En ole koskaan omistanut oikeita aurinkolaseja, siis sellaisia jotka voisi ostaa jostain optikkoliikkestä tai vastaavasta. Ensinnäkään en varmaan uskalataisi käyttää sellaisia koska pelkäisin että unohtaisin ne jonnekin. Pelkäisin myös että onnistuisin rikkomaan ne tai vähintäänkin narmuttamaan lasin. Ja jos en itse niin joku lapsista. Siispä olen pidättäytynyt näissä muutaman euron laseissa, joista viimeisimmät hankin mystisesti kadonneiden (ihan oikeasti, en ymmärrä missä ne ovat) tilalle.  (Huomaatko tutut shortsit?)

 

Ale n.75%: Toppi, HM 10€

Olin katsellut tätä paljettikoristeltua toppia Hennesillä jo aiemmin mutta silloinen alennettu hinta oli mielestäni jokseenkin korkea. Toppi jäi kuitenkin mieleeni sillä se tuntui päällä ensikokeilusta alkaen omalta ja oli jotain sellaista mitä kaapissani ei ole ollut. Eilen Jumbossa käydessäni huomasin ilokseni että alennusprosentti oli suurentunut enkä epäröinyt hetkeäkään ostopäätöstä tehdessä.

Ale 70%: Shortsit, Vero Moda noin 10€

Luotan että vielä tulee kesäpäiviä ja pääsen näitä käyttämään. Olen tänä kesänä muutoinkin löytänyt shortsit jotenkin uudelleen. Käytin vuosia välissä enemmän hameita mutta lasten kanssa liikkuessa olen luopunut niistä lähes kokonaan ihan vain käytännöllisyyden vuoksi. Ja ilmankin lapsia olen jotenkin enemmän omiani shortseissa kuin hameessa – ainakin tällä hetkellä.

Oletko sinä tehnyt alelöytöjä tänä kesänä?

Mites se dieetti?

*Sisältää mainoslinkkejä

Niin, Mites se dieetti? Olen useampaankin otteeseen maininnut eläväni lomamoodissa ja tekstitkin ovat taas olleet sallivampia, mitä ”täydellisen vartalon metsästykseen” tulee. Onko dieetti siis kahden viikon jälkeen täysin unohdettu juttu?

Tämä kroppaprojektini ei ole minulle mikään päähänpinttymä. Se ei ole pikajuoksu kohti maalia, eikä minulle oikeastaan ole väliä olenko saavuttanut tavoitteeni kuukauden, kahden vai kolmen päästä. Elämä on sellaista, että joskus mennään kovempaa ja toisinaan taas vähän himmaillaan. En kuitenkaan ole unohtanut tavoitettani ja olen itseasiassa aika ylpeä siitä että kun tänään kävin vaa’alla ovat lukemat jokseenkin samat kuin muutama viikko takaperin. Ja jos ollaan ihan tarkkoja niin ne olivat jopa vähän vähemmän kuin viimeksi. Päivän lukema oli tasan 63kg. Tämä kaikki siitäkin huolimatta että olen ollut ruokailujen suhteen huomattavasti rennompi kuin kahden ensimmäisen viikon aikana. Dieettiä on siis takana nyt yhteensä neljä viikkoa.

Muuttumattomana pysynyt paino todistaa sen että tavanomaiset ruokailutottumukseni ovat jokseenkin mallillaan. Se miten syön luonnostaan, pitää painoni samoissa lukemissa kuin se on ollut. Jos haluan edetä (pudottaa painoani) niin joudun hieman tsemppaamaan ja keskittymään enemmän siihen mitä syön ja milloin. Tämä tuli todistettua kahden ensimmäisen viikon aikana, jolloin paino laski – vaikkakin toki osittain nesteiden myötä. Erot eivät kuitenkaan ole suuria, mutta juuri riittävän kriittisiä jotta muutosta tapahtuu.

Kahden lomailuviikon aikana olen yrittänyt pitää huolen siitä että en sorru turhaan naposteluun. Olen syönyt sitä mitä milloinkin on ollut tarjolla mutta pyrkinyt kasaamaan annokseni järkevästi. Perinteinen lautasmalli on toiminut tässäkin melko hyvänä esimerkkinä ja noin puolet lautasen sisällöstä ovatkin olleet kasviksia. Janojuomana on toiminut vesi ja kuten mainittu, olen pyrkinyt syömään aterioilla riittävästi jotta turhalta väliaikanapostelulta on voitu välttyä. Ja rehellisyyden nimissä, herkkujakin on tullut syötyä eikä niiden suhteen ole noudatettu nollatoleranssia. Lomailusta olen kuitenkin nauttinut muutoinkin kuin ruokalautasen kautta, eikä jäätelö tai muu makea ole ihan päivittäisiin valintoihin kuulunut.

Joten vastauksena kysymykseen, dieetti voi ja jakselee ihan hyvin vaikkakin on ollut vähän enemmän taka-alalla viimeiset viikot. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että elettäisiin jonkinlaista off-vaihdetta vaan enemmänkin sitä että tehdään pieniä hyviä valintoja sen suhteen että ei menetetä jo hankittuja tuloksia. Ei ei, dieetti ei ole ihan unohdettu juttu.

Maximekko// Lidl

Laukku// Zalando ALE täällä*