Syksy yllätti kesälomailijan

Vaikka kesästä on tänä vuonna saatu nauttia säiden puolesta poikkeuksellisen pitkään, en voi olla miettimättä että joko se nyt loppui. Tänään sääoptimismi yllättyi täysin ja joutui tyytymään osaaansa ja ostamaan päälleen lämmittävän neuleen ettei paleltuisi sovituilla lounastreffeillä. Syksy siis yllätti kesälomailijan samaan tapaan kuin lumi autoilijat aina talvisin.

Jos se syksy nyt tästä alkoi, toivon  siitäpitkää ja lämmintä, mikä hiljalleen viilenee talveksi.  Ja jos nyt tarkkoja ollaan niin talvea ei ihan välttämättä tarvitsisi tulla ollenkaan mutta näillä leveysasteilla se ei varsinaisesti taida olla mahdollisuus. Siispä ennenkuin se tulee, toivon pitkää syksyä mikä mieluusti voisi olla myös vähäsateinen. Sinänsä suoraan sadetta vastaan minulla ei  ole mitään mutta esimerkiksi kahden lapsen kanssa futiskentän laidalla seisominen on huomattavasti mukavampaa kuivalla kelillä kuin sateessa.

Kuvissa näkyvä neule löytyi tosiaan Hennesiltä edulliseen kymmenen euron hintaan omaa olotilaa lämmittämään. Sinapinkeltainen näytti olevan aika vahvoilla tämän(kin) syksyn väripaletissa kun lähdin tutkimaan uudistuksia vaatekaapppiin tulevan töihinpaluun piristämiseksi. Yrityksestä huolimatta siinä kävi kuitenkin niin että neule jäi päivän ainoaksi ostokseksi mutta onhan tässä vielä lomaa monta päivää jäljellä.

neule: HM

vaaleanpunainen paita: vanha, HM

housut: kierrätetty, Zadaa

laukku: vanha, Aleksi 13

Muotia suoraan Prismasta

Kyllä, tämä playsuit on suoraan Prismasta kotiin kannettu, hyväksi havaittu ja jo lyhyestä iästään huolimatta paljon käytetty. Ei ole kovinkaan kauaa kun yhdessä maito-ostoksien kanssa vaatteiden kotiinkantaminen ei ollut kovin trendikästä mutta niin ne ajat muuttuvat. Itseni lisäksi Lidlin vaihtuva vaatetarjonta on monen mukaan hyväksi havaittu ja jo jonkinaikaa myös Prisma on ollut mukana tässä trendiaallossa mutta vasta nyt myös minuun kolahti ja kunnolla.

Ulkomailla vaatteiden ostaminen päivittäistavarakaupoista ei ole millään tapaa tavatonta ja voin aivan rehdisti ja rehellisesti myöntää että esimerkiksi brittiläisen Asdan sekä Tescon vaateosastot ovat tulleet todellakin tutuksi ja laatu hintaan nähden hyväksi havaituksi. Molemmilla brändeillä on myös ollut yhteistyösuunnittelijoita vaatemallistoihinsa ja kova kuhina vaateosastoilla on myös ollut.  Nyt on myös pakko mainostaa, että Asda toimittaa tätänykyä vaatteita myös Suomeen. En ehkä voi kunniaa tästä itselleni ottaa mutta lähetin aiheesta heidän asiakaspalveluunsa viestiä viime vuoden lopulla (milloin Suomi ei vielä ollut toimitettavien maiden listalla) mutta nyt se on – mahtavaa. Ja eikun shoppailemaan.