Kausiherkku: Sokeriton raparperikeitto

Raparperikausi on kuumimmillaan ja yksi kesän vakiovalmistettavista on perinteinen raparperikeitto. Tässä versiossa ei ole lainkaan sokeria ja makeutus on peräisin erytritolista. Mukavan makean vivahteen tuo myös aito vanilja. Tällä ohjeella keitto ei muutu liian makeaksi vaan jää vielä hieman kirpsakkaaksi ja raikkaaksi.

Sokeriton Raparperi-Vaniljakeitto

7dl vettä

suunilleen samanverran tuoretta raparperia (2 pitkää vartta)

~ 1dl makeutusta (erytritoli)

1tl vaniljaa

2,5rkl perunajauhoja

0,5dl vettä

Leikkaa raparperin varret muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja kuori tarvittaessa. Lisää leikatut raparperinpalat makeutettuun ja maustettuun veteen. Keitä kunnes raparperien rakenne hajoaa. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada ohuena nauhana raparperikeiton sekaan koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä ja nauti maitorahkan sekä tuoreiden mansikoiden kanssa.

Se toisenlainen mäkkiateria

Insta (sekä Facebook-seuraajat) saattoivatkin huomata torstai-iltaisen pienen puuhasteluni tulokset

Instassa jaettu toisenlainen mäkkiateria
Instassa jaettu toisenlainen mäkkiateria

Kyseessä on siis erilaisista hedelmistä valmistettu hampurilaisateria, jonka idean poimin jostain netin syövereistä. Lapsetkin tunnistivat heti mistä oli kyse (ja söivät innolla mutta niin tekevät aina hedelmien kohdalla muutenkin).

Ja se retusoimaton
Ja se retusoimaton

healthy fries