Paras Proteiinipatukka

*Sisältää mainoslinkkejä

En aina syö proetiinipatukoita mutta kun syön tuntuu ajatukseni olevan “Ou-Mai-Gaad, tää on parasta mitä oon syönyt ikinä!”. Viimeksi näin kävi maistettuani Lidlistä ostamaani herkkupatukkaa ja sitä ennen sama tapahtui Leaderin Dream-patukalle. Proteiinipatukoiden tämän hetkinen trendi taitaa muutenkin olla mahdollisimman suklaapatukkamainen. Itse voin kyllä käsi sydämellä sanoa että jos en tietäisi, luulisin syöväni mitälie Marsia tai Snickersiä, joista muuten on olemassa proteiiniversiot niistäkin. Kumpaan en tosiaan ole maistanut mutta koska patukkamakumaailma on näin herkulliseksi viime vuosina kehittynyt, en epäile yhtään etteivätkö nekin herkullisia olisi. Kivijalkaliikkeessä en ole vielä nähnyt mutta Fitnesstukussa* ainakin. Fitnesstukullahan on muuten vielä tänään ilmainen toimitus kaikille tilauksille eli jos vain haluaa niin voi tilata vaikka vain sen yhden tai kaksi protskupatukkaa maistiaisiksi.


Olen tässä ajatellut että voisin tehdä jonkinmoisen päivitetyn proteiinipatukkavertailun sillä edellinen (vuodelta 2012) keikkuu edelleen luetuimpien postausteni kärkisijoilla. Aika paljon on ehtinyt protskupatukkarintamalla tapahtua sitten tuon maaliskuisen julkaisupäivän..

Proteiinia pilleristä ja hyvänmakuinen Omega 3-valmiste

Kaupallinen yhteistyö: Biocare Finland

Varma tapa saada kummastuneita katseita salilla, on napata pari pilleriä nassuun ennen ja jälkeen treenin. Tiedän mistä puhun, sillä olen tehnyt tätä nyt jo jonkin aikaa testaillessani Biocaren Endurance Proteiinia. Myönnän heti alkuun, etten ole mikään suuri lisäravinneguru enkä voi siten kovin faktapohjaisesti kertoa mikä tekee jostain toisesta ravinteesta hyvän ja toisesta huonon mutta voin sensijaan kertoa omista kokemuksistani ja ajatuksistani.

endurance_2

Lisäravinteista (niin uheilu- kuin vitamiinilisistä) käytän säännöllisesti oikeastaan vain magnesiumia, D-vitamiinia, Omega 3:sta sekä proteiinia. Yleisimmin käytetty proteiinilisä on varmasti herajauhe ja sekin treenin jälkeen nautittuna mutta omalla kohdalla se on viimeaikoina ollut pääsääntöisesti käytössä osana ruoanvalmistusta (kuten aamupuurossa, vispipuurossa, smoothiessa) lisäämässä annokseen proteiinipitoisuutta. Palautumiseen olen sensijaan hakenut käyttökokemuksia lohivalmisteisesta Endurance proteiinista, joka joidenkin tutkimusten valossa imeytyy kehuttua heraa nopeammin ja paremmin. Tästä en osaa sanoa mitään mutta väitän etteivät lihakseni ole olleet rankan salitreenin jälkeen niin uupuneet kuin ne olivat ennen kokeilukauden aloittamista (jolloin en käyttänyt mitään).

Kuva Biocaren sivuilta
Kuva: Biocaren Finland nettisivut

Endurance tosiaan valmistetaan norjalaisesta merilohesta ja vaikka haju purkkia avatessa muistuttaa kissanruokaa, ei kalamaisuus maistu tableteissa lainkaan. Tämä yllätti ainakin minut totaalisesti sillä usein miedoimmatkin Omega 3-kapselit (joihin tätä nyt voisi ehkä kalaisan alkuperänsä vuoksi verrata) ovat maistuneet vahvasti sille itselleen – kalalle. Tästä onkin hyvä jatkaa Biocarelta saadun toisen tuotteen pariin eli Omega-3 Lohiöljyyn. Kuten sanottu, olen käyttänyt Omega 3:sta säännöllisesti sillä vaikka mitenpäin yritän, en syö vähintään kahdesti viikossa rasvaista kalaa.

Olen oikeastaan ollut aika välinpitämätön sen suhteen, minkä valmistajan omegoita popsin ja ostanutkin purkin useimmiten vain tarjouksen perusteella. Olen kuitenkin koko ajan tiennyt että valmisteilla on eroja ja että ne helpoiten saatavilla olevat, edulliset versiot, eivät ole laadullisesti parhaimpia. Kun etsin netistä muiden käyttökokemuksia tästä Biocaren lohiöljystä, luin ravintoguru Olli Postin julkaisun aiheesta. En ala referoida tekstiä omassani mutta postauksessa oli mielenkiintoinen kohta, johon päätin tarttua: Pure kalaöljykapseli rikki ja maista mille sen sisältämä öljy maistuu. Tuoreen ja hyvälaatuisen öljyn pitäisi olla maultaan melko neutraali tai ei ainakaan paha. Hieman jännityksellä siis kapselia hampailla puremaan sillä kuten kirjoitin ylempänä, on omat kokemukseni osasta Omega 3-kapseleita olleet melko kalaisia ilman sen suurempia maisteluita.  Yllätyin taas positiivisesti sillä maku ei todellakaan ollut paha. Vaikka sanonta kuuluukin, että hyvää ei saa halvalla niin tämän purkin saa vajaalla kympillä Biocaren verkkokaupasta mikä on jokseenkin sama hinta kuin niissä ei-niin-maukkaissa-versioissa.

omega3

Mielenkiinnolla seuraan jahka tuo Endurance proteiinilisä loppuu että miten käy kun aion ihan alkuun olla ilman mitään palauttavaa proteiinia.  Ja loppuun vielä maininta sinulle, jolle hera aiheuttaa ilmavaivoja (tai et pidä proteiinijauheiden mausta/koostumuksesta) – tämä lohiperäinen Endurance saattaisi olla ratkaisusi sen suhteen miten varmistaa lihasten optimaalinen palautuminen rankan treenin jälkeen.