Jumppaa vauvan kanssa (tai ilman)

Myönnän heti alkuun etten kovin usein varsinaisesti ”treenaa” vauvan kanssa. Enemmän se on sellaista satunnaista yhteistä hauskanpitoa, jonka sitten huomaa kuitenkin hieman ottaneen myös lihaksistoon (tai sitten se johtuu siitä että isommat sisarukset halauavat että teen heille saman kuin pienelle siskolleen ja se kysyy jo voimia). Liikkeet voi yhtä hyvin suorittaa myös ilman vauvaa eli se ei ole edellytys mutta tarjoaa vastusta (ja vauvalle ja äidille yhteistä kivaa). Jos tästä tahtoo rakentaa ihka oikean treenin, niin toistoja voi tehdä oman kuntotason mukaan 10-15/liike ja kierroksia 3-5.

Pusupunnerrus vauvan kanssa: Peruspunnerruksia levähköllä käsien asennolla joko jalat suorana tai koukussa. Alhaalla pienelle tsempparille voi antaa pusun.

punnerrus-vauvan-kanssa

Ojentajapunnerrus vauvan kanssa: Asetu selinmakuulle ja ota vauvasta tukeva ote keskivartalosta. pidä kädet kapeana ja lennätä vauvaa hallitusti ylös ja alas. Ala asennossa vauvaa voi taas pusutella. Ilman lisäpainoa tätä ei voi tehdä selältään ja silloin voi tehdä kuten yllä, mutta kapealla käsien asennolla.

ojentajapunnerrus-vauvan-kanssa

Jalkojen nostot vauvan kassa: Jatketaan selällään ja nostetaan jalat suoraksi kohti taivasta. Vauva asetetaan istumaan vatsan päälle ja pidetään kainaloista kiinni. Hallitusti nostetaan peppua ilmaan.

vatsat-vauvan-kanssa

Istumaan nousut vauvan kanssa: Perus vatsarutistuksia niin että vauva pysyy istuen vatsan päällä/reisien. Jos nousee ihan ylös asti, voi pientä taas pusutella.

vatsat-vauvan-kanssa_1

Kyykyt vauvan kanssa: Vauva napataan tukevaan syleilyyn jakyykätään hitaasti alas ja ponkaistaan ylös. Koska vastusta ei ole kovin paljoa niin keskitytän alasmenoon esimerkiksi rauhallisesti kolmeen laskien, jolloin saadaan paremmin tuntumaa. Vauvan iästä (ja tahtotilasta riippuen) voi kannatella kasvot kumpaan suuntaan tahansa.

kyykky-vauvan-kanssa

Eniten meillä harrastetaan tuota lennätystä (ojentajapunnerrus), se on nimittäin pienen ihan ehdoton lemppari. Jumppaatteko te muut vauvan/taaperoiden kanssa? Mitkä ovat suosikkiliikkeitä?

Ulkotreeni lenkkipolun varteen

Kesää on vielä jäljellä ja ulkotreenit edelleen varteenotettava vaihtoehto. Tämä vaunulenkin lomaan asettuva kuntopiiri on omaan treenirepertuaariin melko uusi tulokas ja olen sen tehnyt vasta muutamia kertoja. Minut tämä yllätti rankkuudellaan, vaikka homma näennäisesti keveältä näyttääkin. Kierroksia on tuttuun tapaan viisi ja toistoja tehdään kymmenen. Jos kyseessä on vuorotahtiin tehtävä liike, tehdään toistoja molemmilla puolilla kymmenen. Tauko kierrosten välissä jokunen minuutti.

bulgarialainen

punnerrukset

bunnyhops

dipit

vatsat

askellus penkille

Kas tällainen treeni sinne lenkkipolun varteen testattavaksi jokaiselle. Ja jos paukkuja vaan riittää niin penkillenousunhan voi korvata vaikka kymmenellä tasajalkahypyllä penkille. Myönnän suoraan että minusta ei tähän upgreidaukseen ole, ainakaan vielä.