Kuvat, jotka järkyttivät itseäni

Muutoskuvat kertovat usein enemmän kuin pitkäkin teksti tai kasa numeroita. En ole vielä edennyt oman kroppaprojektini kanssa niin pitkälle että muutos näkyisi varsinaisissa vertailukuvissa niin selkeästi, että se aikaansaisi tavatonta ihastelua. Vastaavasti taas kun pudotettavaa ei loppujen lopuksi kuitenkaan ole niin valtavasti (noin kymmenisen kiloa tai maksimissaan pari kiloa enemmän) eivät myöskään nämä ”ennen” kuvat ole ehkä muiden mielestä niin järkyttäviä kuin omaan silmääni.

muutos_aaa

Kuvista on kuitenkin kulunut vasta muutama kuukausi ja jos muutos ei näykään, niin se tuntuu. Kyllä, käytän edelleen samooja vaatteita kuin näissä kuvissa. Ja ei, painossa ei kyse ole kuin muutamista kiloista mutta se tunne ja energia, joka minulla on nyt, tuntuu paljon enemmältä. Kuvat ovat kaikki kesäkuiselta Skotlannin matkalta ja itse ainakin huomaan melkoista pöhötystä kasvoissa. Näistä kuitenkin tämä ensimmäinen oli kuitenkin se, mikä itseäni järkytti kaikista eniten eikä suinkaan kasvojen, vaan tuon alakropan takia.lihonut_5

lihonut_2

lihonut_3

Ja kun jokseenkin verrannolliset kuvat kesäkuulta ja viimeisen kuukauden aikana otetun kuvan kanssa asettaa vierekkäin, niin ehkä tekin huomaatte mitä minä yritän sanoa. Sillä muutamalla, jonkun mielestä mitättömällä kilolla, voi olla oikeasti suunnaton merkitys.

muutos_a

muutos_b

Kuka lihoo imettäessä?

Monesta paikasta voi lukea kuinka imetys kadotti kaikki (raskaus)kilot mutta tilanne voi olla myös päinvastainen. Jos siis joskus joku ihmettelee että voiko imetysaikana lihoa ja kuka kumma lihoo imettäessä niin minä täällä, hep.

imetys ja lihominen

Kun vauva odotusajan jälkeen syntyy, laskee jokaisen paino vähintään vauvan ja muutaman muun kilon verran. Imettämisen ja ajan mainitaan hoitavan mahdolliset loput ylimääräiset. Minunkin painoni tippui ensimmäisten viikkojen aikana kunnes se muutti suuntaa ja lähti nousuun. Ja tätä nousua jatkui yli viimeisten raskausaikaisten kilojen kunnes päätin ihan oikeasti tehdä asialle jotain. Siinä missä toiset kehuvat syövänsä mitä vain koskavain, on minun ihan oikeasti mietittävä mitä suuhuni laitan. Ja siltä varalta että tänne eksyy joku, joka ei matkaa varsinaisesti ole seurannut niin en siis dieettaa keinolla millä hyvänsä vaan pienin perusterveellisin päätöksin.

Imettäminen itsessään ei ole aiemmillakaan kerroilla toiminut omalla kohdallani ”laihdutuskeinona” vaan olen aina joutunut tekemään töitä sutjakamman kropan saavuttamiseksi. Tällä kertaa tavanomaista enemmän. Toki, en ehkä enää puhu raskauskiloista mitä pudotan, sillä suunnilleen samat kilot minulla olivat jo ennen odotusaikaa mutta ylimääräisiä ne ovat jokatapauksessa. Myönnän että menestyneiden imetysdieetti-tarinoiden lukeminen on joskus jopa hivenen ärsyttänyt, kun omalla kohdalla tuntuu, että töitä tarvitsee tehdä aivan valtavasti. Lohdutuksekseni olen kuitenkin lukenut, että en ole ainoa ja jos joku kärsii samasta ”vaivasta” niin täällä kohtalontoveri. Nähtäväksi jää tippuvatko kilot sitten maagisesti imetyksen päätyttyä, sillä sellaisiakin huhuja on liikenteessä.

imetys_4