Klassinen levite leivälle

Toisinaan jopa tuoksusi huumaa minut tavalla, jolla ei pitäisi. Olen yrittänyt vältellä sinua, vaikka se onkin vaikeaa – jopa mahdotonta. Tapaamme loppujen lopuksi minusta riippumattomista syistä sen verta usein, että olen päättänyt opetella olemaan lähelläsi. Leipä – tämä teksti on osoitettu sinulle.

Yllä oleva teksti on kirjoitettu jo aiemmin, mutta jäänyt julkaisematta. Vaikka en ehkä enää pelkää olla leivän lähellä niin edelleen innostun kun jossain on tarjolla taivaallisen herkullista, rapeakuorista ja sisältä pehmeää, tuoretta herkkua. Myös tumma ja tulinen, paahtimen kautta rouskuvan rapaeaksi paistettu ruisleipä on herkkua. Ja tämä klassinen levite toimii sekä tumman että vaalean viettelijän kanssa täydellisesti.

 

Klassinen levite leivälle

125g voita

125g maitorahkaa

valkosipulia (pakastekuutio)

silputtua persiljaa (pakaste)

 

Mittaa kulhoon voi, maitorahka ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja nauti leivän päällä. Omaan makuuni tuo yksi pakastekuutio on juuri passeli tuohon määrään rahkaa ja voita mutta myönnän että valkosipulin maku on aika voimakas. Ei kuitenkaan liian, vaan juuri sopivan. Klassinen levite, mikä toimii aina.

 

 

Enemmän kasviksia – helposti

Kun tulee puhetta laihduttamisesta, on yksi yleinen neuvo lisätä kasvisten syöntiä. Kasvikset täyttävät vatsaa kevyesti ja sisältävät kaiken lisäksi paljon erilaista hyvää vitamiinien ja hivenaineiden muodossa. Samasta syystä kasviksia suositellaan syötäväksi vähintään puoli kiloa päivässä kun puhutaan terveellisestä ja tasapainoisesta ruokavaliosta.

Toisinaan kasvisten syönti koetaan jostain syystä vaikeaksi ja vaikka kuinka itse äitinä näytän esimerkkiä lapsilleni, on tietynlaista nirsoilua toisinaan havaittavissa. Epämieluisat kasvikset osataan melko näppärästi poimia pois ruoan seasta ja aterioinnin jälkeen porkkanat ovat kiltissä kasassa lautasen reunalla. Mielenkiinnolla siis kokeilin Fazerin juuresleipien toimivuutta lisäkasvisten ujuttamisessa ruokavalioon.

P1160424

P1160421

Omaan makuuni leivät maistuvat aivan tavalliselle pehmopalalle enkä siis huomannut eroa  maussa tavanomaiseen leipään verraten. Sinänsähän porkkanan leipominen leivän sekaan ei ole mikään uusi juttu mutta nämä ovat ainesosaluettelonsa puolesta muutoinkin mielenkiintoinen tuttavuus.

Sieppaa_1

Sieppaa
Ylläolevat suoraan Fazerin sivuilta, koskevat punajuuri-porkkanaleipää

Kriittisimmät ruokavaliofanaatikot kuitenkin kauhistelevat tätäkin uutuutta mutta omasta mielestäni on päinvastoin hienoa, että kuluttajien hyvinvointia tuetaan kehittelemällä tämänkaltaisia uutuuksia. Toki, parasta varmasti olisi syödä kasvikset kasviksina mutta tämä on hyvä alku jos niiden syönnissä on muutoin haasteita.  Ja kyllä, myös lapset söivät näitä kyseenalaistamatta.

P1160426