Täydellinen Kesäpäivä

Täydelliseen kesäpäivään ei loppujenlopuksi tarvita paljoa ja jo pelkästään aurinkoinen sää tekee paljon. Vietin viime sunnuntaina aika täydellisen kesäpäivän omien tyttöjeni kesken (niin niiden pienten) aurinkoisessa Uunisaaressa. Ja koska tästä päivästä ainakin tällä hetkellä vaikuttaa tulevan aika samanlainen jaan aurinkoiset kesäpäivän kuvani kanssanne.

Uunisaareen pääsee Kaivarinrannasta lautalla 4€:n edestakaiseen hintaan. Lapset (ainakin nämä minun pienet) pääsivät veloituksetta. Rattaat saa hyvin mahtumaan lautan kyytiin ja avulias henkilökunta auttaa kyllä niiden nostamisessa jos apua tarvitsee.

Sinänsä saari ei tarjoa mitään tavattomia aktiviteettipuitteita mutta meillä sujui päivä rauhallisella rannalla ollessa sekä kävelemällä Liuskasaaren puolelle ja takaisin. Liuskasaaresta voi hakea kuuluja Skifferin pizzoja joko mukaan tai syödä paikanpäällä. Me haimme mukaan sillä kauniin kesäpäivän ansiosta paikka oli ihan tupaten täynnä. Aion kyllä ehdottomasti palata paikkaan vielä takaisin jonain lämpimänä kesäiltana sillä senverta mutkattoman mukavalta paikalta tämä vaikutti. Ajatelkaa nyt itsekin laiturinnokkaan rakennettu ravintola, lämmin ilma ja iloinen tunnelma. Itse Skifferiinhän kulkee suoraan oma lautta edestakaisen 6€:n matkahintaan

Liuskasaaren puolella oli myös eteläisemmästä meiningistä muistuttava HSS Paviljong, jonka ulkoterassi oli kyllä tavattoman kutsuvannäköinen paikka. Keskustelin muutoinkin ystäväni kanssa tässä taannoin siitä kuinka kesäinen Helsinki on saanut paljon kansainvälisiä piirteitä viime vuosien aikana kun katukuvaan ovat ilmestyneet erilaiset kattoterassit ja muunmuassa sellaiset paikat kuin Löyly ja Sea Pool – ennen oli vain Mikonkadun terassit. Alla oleva kuva tosiaan HSS Paviljongin ulkoterassilta.

Uunisaaren puolella on myös ravintola Ugn, jonka musiikki rytmitti mukavasti rantapäivää. Vaikka siis omat eväät sattuisivat matkasta puuttumaan niin nälkä ei pääse kyllä ylllättämään (jos vain siis lompakko on mukana). Kesäinen Helsinki <3

Ilmaista kivaa sadepäiväksi

Sateisena päivänä voi toisinaan tuntua että seinät kaatuvat päälle. Tunne on tuttu ainakin täällä, kun kolme alle koluikäistä ikiliikkujaa kaipaavat tekemistä. Sadesää ei tietenkään ole este ulkoilulle mutta jos joskus kaipaa muutakin kuin märkiä mutaleikkejä niin seuraavat vinkit kannattaa laittaa korvan taakse. Toimivat myös talvipakkasella tai räntäsateessa ;)

Lasten kaupunki

Aivan Helsingin ytimessä, Tuomiokirkkoa vastapäätä sijaitsee ehkä Helsingin ilmainen helmi lapsiperheille, eli Lasten kaupunki. Tuntuu tylsältä kirjoittaa että täällä pääsee tutustumaan Helsingin historiaan koska paikka tarjoaa niin paljon enemmän. Lasten kaupunki on kuin iso sisätiloissa oleva teemaleikkipuisto, missä voi valita leikitäänkö kauppaa, teatteria, kotia vai koulua. Lisäksi veikkaan että Suomen suurin nukkekoti kalusteineen löytyy leikittäväksi juuri täältä.

Ratikkamuseo

Töölön Korjaamon yhteydessä sijaitseva Ratikkamuseo on pieni ilmainen matka ratikoiden historiaan. Pienestä koostaan huolimatta meidän poppoolla kului kyllä useampi tunti, joskin osa ajasta taisi mennä leikkiessä ratikkakuskia ja matkustajia. Mukaan leikkiin pääsivät myös pahaa-aavistamattomat muut vieraat ja pisimmillään kiskot veivät Helsingin keskustasta aina Savonlinnaan saakka. Täällä saa siis katsomisen sijaan myös koskea – ja se on lasten kanssa liikkuessa usein aika tärkeää.

Heureka

Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka on alle 6-vuotiailta lapsilta ilmainen mutta aikuisen sisäänpääsy maksaa 22€. Ihan ilmaisesta huvista ei siis ole kyse mutta menkööt tähän samaan vinkkilistaan sillä ainakin meidän lapset löysivät Heurekasta paljon mielenkiintoista ihmeteltävää nuoresta iästään huolimatta. Kannattaa pitää silmällä myös vaihtuvaa näyttelyä, joka ehkä tällä hetkellä oli hieman liian hurja tämän perheen makuun. Hyvä on huomioida myös että alle kolmevuotiaat (vai kaksi? korjatkaa jos olen väärässä) eivät pääse Planetaarioon edes kuulosuojaimien kanssa kovan melutason vuoksi. Ei ehkä ihan joka viikkoiselle tekemislistalle voi lisätä mutta jos joskus kaipaa jotain hieman erikoisempaa niin tässä yksi mahdollisuus.

Superparkin Perheaamut

Keväällä kävin lasten kanssa useampaankin otteeseen Superparkin edullisissa perheaamuissa. Tämäkään ei ihan ilmaista kivaa ole mutta 9€:n perhelipun hinta ei päätä huimaa. Lippu oikeuttaa Superparkin vapaaseen käyttöön klo 10-13 välisenä aikana ja ihan pienille löytyy oma rajattu alueensa. Kesän aikana nämä ovat tauolla mutta jatkuvat taas syksyllä – ainakin Vantaalla.

Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa jollekulle kun kaipaa kodin ulkopuoleista puuhaa sisätiloissa. Kannattaa myös muistaa museoiden ilmaispäivät – niitäkin nimittäin on melko usein. Tässä on muutoinkin vain murto-osa ilmaisista (tai lähes ilmaisista) lapsiperheen puuhavinkeistä mutta ne kaikki hyväksi havaittuja. Jos sinulla on mielessä joku oma suosikkisi niin vinkkaa kommenttiboksiin. Saadaan tällätavoin hyvä kiertämään ja vinkit lapsiperheeltä toiselle eteenpäin jaettavaksi.