Kesän kevein jäätelö

Kesään kuuluu (omasta mielestäni) erottomattomasti jäätelöllä herkuttelu. Jos kuitenkin on yhtä perso jäätelölle kuin minä, saa sillä helposti täytettyä jopa puolet päivittäisestä energiantarpeestaan.  Mutta jos homman ei halua lähtevän ihan käsistä, voi itsevalmistamisen sijaan myös kaupan pakastealtaalla tehdä vähän parempia valintoja. Ja myös näillä valinnoilla se jäätelönhimo tulee taltutettua – kevyesti.

(Mansikka) Eskimo – 92kcal: Omaan makuuni Eskimoista mansikka on ehdoton suosikki. Pehmeä mansikkainen jäätelö ohuella suklaakuorrutteella – paljon enempää ei kesäpäivänä voi perinteisen jäätelöhimon iskiessä toivoa.

Solero Exotic – 98kcal: Kuuman kesäpäivän ehdoton pelastus. Mehujätskin raikkaus yhdistettynä tavalliseen jäätelöön toimii aina auringon paistaessa.

Mehujäätelö – Twister: 69kcal, Amppari: 97kcal: Perinteinen mehujätski on oikeastaan aina aika kevyt valinta kun tarkastellaan energiamääriä. Twster ja Amppari ehkä  omat suosikkini kaikista vaihtoehdoista. (mutta vain ehkä)

Turkin Pippuri – 137kcal: Joskus suomalaisen vain tekee mieli salmiakkia. Vaniljajäätelön ja salmiakin yhdistelmä on syntisen hyvä – aivan kuten valkosuklaan ja salmiakinkin. Ihan keveimmästä päästä tämä ei ole kun vertaa listan muuhun tarjontaan mutta kaupan  salmiakki- ja lakritsijäätelöistä se taitaa olla kevein (korjatkaa toki jos olen väärässä).

Vaikka siis keventäisit, ei lempiherkuistaankaan tarvitse luopua vaan täytyy vain tehdä vähän parempia valintoja. Joskus kuitenkin on ehkä pakko saada se vähintään kahden suklaan ja toffeen kyllästämä herkkujäätelö. Ja joskus, sekin voi olla ihan okei. Mutta vain joskus sillä..  Magnum Double Caramel – 246kcal.

 

Laihduttajan kakkutikkarit

Jokainenhan sen tietää että yksi leipomisen lempparijuttuja on taikinan maistelu. Nämä laihduttajan kakkutikkarit ovat käytänössä vain taikinaa, sillä uunia tai muuta kypsennystä ei tarvita. Alkuperäinen resepti on peräisin Hanna Skytän Fuel Food proteiiniherkut ja -välipalat -kirjasta mutta seuraava ohje on kokenut hienoisia muutoksia

Laihduttajan kakkutikkarit (6kpl)

1rkl kookosjauhetta

2rkl mantelijauhetta

1rkl heraproteiinijauhetta (suklaa)

1-2tl raakakaakojauhetta

1rkl (sokeritonta)siirappia

2rkl soseutetuja kikherneitä

2rkl erytritolia

ripaus suolaa

(koristeluun sokeritonta tomu”sokeria”)

Sekoita kookosjauhe, mantelijauhe ja heraproteiinijauhe sekä kaakaojauhe keskenään. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet keskenään. Lisää kulhoon jauhoseos ja soseuta tasaiseksi. Muotoile lopputuloksesta palloja ja iske tikkarin nokkaan kiinni. Alkuperäisessä ohjeessa muiden aineiden seassa oli vielä 2rkl cashew voita mutta koska itsellä ei sellaista ollut, jäi se pois. Lisäksi taikinaan voi halutessaan rouhia joukkoon vaikka suklaata tai pähkinöitä.

cake-pops

Minulla on ollut haasteita kakkupallon pysymisessä niin keksin ratkaisuna upottaa tikun pään sulatettuun kookosöljyyn. Jääkaapissa jähmettyessään se kiinnittää kakun tikkuun kiinni melko napakasti. Toimii.

Ja vielä, jos haluat jo hieman fiilistellä joulua ja nauttia näitä laihduttajan kakkutikkareita vaikka glögin kanssa niin lisää taikinaan 1-2tl piparkakkumaustetta. Toimii myös.

cake-pops_2