Näin levität kimallekynsilakan oikein

Voi olla että tämä vinkki on muille jo täysin tuttu mutta se mullisti minun maailmani vasta muutama päivä sitten. Kyseessä on siis kimallekynsilakan levittäminen peittäväksi lakkaukseksi pelkän kimaltelevan tehostamisen sijaan. Pikkurillin lakkaus on tehty perinteisesti, kun taas nimettömään on käytetty hieman toisenlaista tekniikkaa – ja ero on vähintäänkin huomattava.

kynsilakka_1

Perinteinen tekniikka (pikkurilli) on ottaa kynsilakkaa siveltimelle sopiva määrä ja lakata kynsi. Saadaksesi peittävämmän lakkauksen tarvitset avuksi meikkisienen. Kynsilakka (reilu määrä) sivellään ensin meikkisienelle, josta se taputellaan kynnen päälle. Meikkisieni imee itseensä ison osan värittömästä lakasta, jättäen kimalteet pintaan. Taputtelun yhteydessä nämä kimalteet siirtyvät kynnelle muodostaen peittävän kimallelakkauksen. Alkuperäisessä tutorialissa käytettiin kynnen ympärillä jotain poisirrotettavaa suojalakkaa, joka estää kimalteen leviämisen muualle kuin kynteen. Kuten huomaa, itselläni ei sellaista ollut eli ympäristö vaati puhdistusta kynsilakanpoistoaineella jälkeenpäin. Tällä tavoin saa siis jo yhdellä (tai kahdella) kerroksella koko kynnen peittävän kimaltelevan lakkauksen.

kynsilakka

kynsilakka_3

All about the nails

Pienen rakennekynsikauteni aikana en tullut koskaan maininneeksi missä kynsiäni kuukausittain huollatin. En ole varsinainen kynsiasiantuntija, sillä edelliskerran olen vakituisesti huollattanut kynsiäni ennen esikoistani, eli pian viisi vuotta sitten. Valitsin nykyisen paikkani puhtaasti hinnan ja sijainnin vuoksi. Kyseessä on Tikkurilassa toimiva HD5, josta olen sittemmin lukenut/kuullut sekä kehuja että haukkuja.

P1160541

Itse olen tyytyväinen asiakas mutta toisaalta, en myöskään ole ollut kovin vaativa. Kynteni ovat aina olleet melko tavanomaiset ja vain käytetyt sävyt ovat vaihdelleet. En silti epäile työntekijöiden ammattitaitoa, sillä senverta tarkkaan he jokakerta eriväriset akryyliglitterit kynsilleni levittelivät. Työntekijöiden taidoissa on eroja ja erityisesti tekotahdissa sen huomaa kaikista parhaiten. Huollosta selvisin kuitenkin aina korkeintaan tunnissa.

P1150309-742x551

P1120147-742x557

P1160263-742x557

Kynsien pysyvyyteen olen ollut tyytyväinen jokaisella kerralla, eikä edes kuuden viikon väliseksi venyneen huoltovälin aikana tainnut irrota kuin yksi kynsi.  Kovin henkilökohtaista palvelua en ole kokenut saavani mahdollisen kielimuurin vuoksi mutta eipä se minua haitannut. Jokaisella kerralla minut kuitenkin toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi ja aikataulut pitivät paikkansa. Lisäplussaa aina saatavilla olevista vapaista ajoista, vaikka usein soitin vasta edellispäivänä sekä joka kymmenennestä veloituksettomasta huoltokerrasta. Jos rakennekynsiin palaan, tiedän minne mennä.

IMG_4987-742x557

IMG_9628-e1454138275298

IMG_6590-e1438415184997