Paahdettu Kvinoa

Paahdettu kvinoa on kuin maanpäällinen makutaivas soseutetun talvikeiton päällä. Oikeastaan muuta en haluaisi tähän edes kirjoittaa, sillä tuo aikalailla kiteyttää tämänhetkiset ajatukseni. Etsin taannoin uusia ruokaideoita ja törmäsin paahdettuun kvinoaan ja se on ollut menoa siitä lähtien. En itseasiassa ymmärrä miten en ole tätä aikaisemmin itse keksinyt, sillä olenhan paahtanut kvinoaa jo useampi vuosi sitten valmistaessani herkkumysliä. Yhtäkaikki, tämän löydöksen jälkeen paahdettua kvinoaa on näkynyt jos jonkinlaisen sosekeiton päällä, salaatissa sekä ihan sellaisenaan.

paahdettu kvinoa_3

Ihan enimmäiseksi kvinoa täytyy keittää pakkauksen ohjeen mukaan. Tämän jälkeen pienemmät erät voi paistaa ihan vain pannulla tilkassa öljyä/voita. Paahtaessa kvinoa poksuu kuin popcorni mutta huomattavasti vaimeammin. Mukavasti paahtunut kvinoa on kultaisen ruskea muttei palanut. Itse lisäsin päälle vielä hitusen ruususuolaa ja pippuria, ihan puhtaasti maun vuoksi mutta välttämätöntä se ei tietenkään ole.  Sokerilla (tai sokerittomalla sokerin korvikkeella) höystettynä tämä saattaisi olla mukava rouskuva lisä esimerkiksi rahkan päällä.

paahdettu kvinoa

paahdettu kvinoa_1

Paras Salaatti

Kesäisin moni syö salaattiannoksia ja keveän raikkaat maut vain sopivat lämpimiin säihin paremmin kuin lämmittävät sopat, vaikkei niissäkään mitään vikaa ole. Skotlannin matkan aikana ihastuin salaattipohjaan, joka syntyy seuraavista aineksista:

paras salaatti_3

Ja se parhaan salaattipohjan juju on kuvassa näkyvä tuore minttu. Tarkkoja määriä en valitettavasti osaa sanoa mutta senverta vinkkaan että mintunlehtien kanssa ei kannata pihistellä. Alkuperäisessä, Marks&Spencerin, reseptissä oli lisäksi papuja ja chiasiementen sijaan käytössä oli ainakin bulguria. Koko komeuden kruunasi raikas jogurtikastike, jota itse en tähän omaan annokseeni valmistanut. Raikkaaseen ja ruokaisaan pohjaan sopii hyvin lisäksi niin broileri kuin grillijuusto sekä aivan tuiki tavallinen raejuusto. Suosittelen kokeilemaan ja yllättymään iloisesti sillä tällä myös nälkä pysyy poissa mukavan aikaa.

paras salaatti

paras salaatti_2