Ketä kiinnostaa?

Ajattelin ensin kirjoittaa siitä mitä minulle kuuluu, lähinnä siis muutoin kuin kroppaprojektini suhteen. Ajattelin että kerron kuulumisistani äitinä – kuinka olen esimerkiksi havahtunut siihen miten meidän seitsemänkuisen hiuspehko on alkanut paksuuntumaan. Tai kuinka me vietämme yhteisiä hetkiä sohvalla katsellen ikkunasta ulos ihmetellen sitä, miten syyslehdet varisevat. Ja sitten aloin miettiä että ketä se oikeastaan kiinnostaa.

lintubongarit

Vaikka tykkäänkin itse lukijana siitä kun suositut bloggaajat raottavat hivenen ovea siihen tavanomaiseen elämäänsä, niin miksi ketään kiinnostaisi se miten minulla sujuu. Minäkun olen ihan tuiki tavallinen tyyppi enkä millään tavalla erityistä elämää elävä henkilö. Se minun elämäni on nimenomaan sitä tavanomaista, paitsi ehkä kaksi kertaa vuodessa kun käyn jossain seurapiirijuhlassa, josta luonnollisesti haluan kirjoittaa koska se on jotain niin speciaalia.

Nämä, tavanomaiset asiat, ovat kuitenkin ehkä niitä tekijöitä, jotka olen ihan tiedostamattomani kadottanut blogivuosien varrella. Toisinaan ne kumpuavat jostain sydämen perukoilta ja teksti syntyy tänne luettavaksi kuin ihan itsestään mutta muutoin kuvittelen että minulta odotetaan jotain erityisempää; Odotetaan suurta laihdutusmenestystä tai jotain suurta oivallusta kuinka ne kilot vain katoavat. Jos blogia kurkkaa taaksepäin sen kolme-neljä vuotta, niin voi huomata että teksteissä on ollut mukana myös näitä tavallisen tylsiä arkisia juttuja. Milloin olen innostunut kauniista syysväreistä ja milloin ensimmäisistä pakkasaamuista.  Nyt olen innostunut siitä kuinka innoissaan tämä pieni ihmisenalku on huomattuaan että omien jalkojen päälle voi nousta seisomaan. Ja hänhän seisoisi, kaikkialla ja joka paikassa.

raitapaita_3

Ja vaikkei ketään kiinnostaisikaan niin onko sillä oikeastaan merkitystä? Onko sillä oikeasti koskaan merkitystä mitä muut ajattelevat? Loppujen lopuksi kait me kaikki elämme täällä omaa elämäämme, itseämme varten ja eikö silloin ole tärkeintä tehdä niitä asioita ja sellaisia ratkaisuja, jotka ovat omalle itselle merkityksellisiä.

Miten dieetti etenee?

Se dieetti. Siitä kirjoittaminen on jotain, mitä olen viime aikoina vältellyt melkoisesti sillä yksinkertaisesti mitään kirjoitettavaa ei ole ollut. Voisin toki kirjata ylös yleismaallisia ohjeita siitä miten se laihtuminen onnistuu, noin niin kuin teoriassa, mutta se tuntuisi vähintäänkin tekopyhältä kun en itse omia oppejani noudata. Se on vähän sama kuin kieltäisin lapsilta karkit muina päivinä kuin lauantaina, mutta itse mutustaisin niitä katseilta piilossa. Ja juuri niin olen tainnut tehdä.

Laihduttaminenhan on nykypäivänä ihan hemmetin helppoa. Tarjolla on niin suuri määrä tietoa, että informaatiotulvan alle tuntuu toisinaan tukehtuvan. Sosiaalisessa mediassa voi seurata toinen toistaan upeampaa esimerkkiä ja haaveilla siitä päivästä, kun oma kroppa näyttää samalta. Jokainen tämän päivän ihminen tietää ravinto- ja treeniasioista varmasti riittävästi onnistuakseen mutta kun se ei valitettavasti aina riitä. Tiedon lisäksi tarvitaan tahtoa mutta tahtoa ei voi pakottaa ja se on se homma mikä tekee asiasta toisinaan haasteellista.

dieetin-eteneminen

Oma motivaationi on ollut hieman hakoteillä hyvin alkaneen laihdutuspäätökseni jälkeen. Toisinaan se on nostanut päätään mutta kadonnut sitten taas jonnekin. Olen kyllä tykännyt liikkua ja treeni on maistunut mutta niin on myös ruoka. Eikä oikeastaan edes oikea ruoka vaan ihan puhtaasti herkut ja höttöhiilarit. Se että olen treenannut niinkin aktiivisesti kuin olen, on onneksi auttanut siinä etten ole paisunut takaisin lähtömittoihini. Enkä voi tälläkään hetkellä kehua että olisin täynnä tarmoa mutta olen ainakin tunnistanut tilanteeni ja myöntänyt sen olemassaolon. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan vaiheeseen ja palauttaa mieleen ne syyt miksi tätä teen.

dieetin-eteneminen-1

Tulen ehkä jatkossa kirjoittamaan dieettimatkastani hieman useammin kuin tähän saakka. En välttämättä siksi että se etenisi niin hyvin tai että se olisi äärettömän mielenkiintoista seurattavaa vaan lähinnä itseni takia. Ja jos joku laihtuukin vahingossa asiaa sen enempää miettimättä, niin minä en ainakaan ole se henkilö. Yhden onnistuneen päivän kokemuksella voin nyt kuitenkin sanoa, että ei se ruotuun palaaminen nyt niin vaikeaa edes ollut.

dieetin-eteneminen-2