Luettu: Fit by Sofia

”Mikään kroppa ei ole sen arvoinen, että pää hajoaisi sen takia” – Näin ajattelee Sofia Ruusila-Nousiainen, jonka uutuuskirjaan pääsin tutustumaan ensimmäisten joukossa. Jos joku ei tiedä niin Sofia on upeavartaloinen fitness-kisaaja ja oman sarjansa maailmanmestari vuosimallia 2015. En ihan rehellisesti oikein tiennyt, mitä kirjalta odottaisin mutten ainakaan sitä, että voisin samaistua tämän upean naisen ajatusmaailmaan.

fit-by-sofia
Kirja saatu blogin kautta

En tosiaan ehkä ole ikäni, tai eämäntilanteeni, vuoksi täysin kohdeyleisöä mutta luin kirjan läpi yhdeltä istumalta. Kirja toi Sofian todella lähelle lukijaansa, jonka vuoksi uskallan käyttää pelkkää etunimeä ja melkein tuntuu kuin hänen kanssaan olisi jutellut kirjan asioista (hyvinvointi, treeni, ravinto, kauneus) henkilökohtaisesti. En luonnollisestikaan kuvittele tuntevani naista yhtään aiempaa paremmin mutta kirjan myötä tuntuu siltä.

Sikäli jos ei ole ollenkaan kiinnostunut Sofiasta ihmisenä tai hänen kasvutarinastaan, kirja kannattaa suosiolla skipata – Asiat nimittäin käsitellään nimenomaan Sofian elämän kautta, siten kuin hän asioista ajattelee. Kirjasta löytyy myös muutamat esimerkkitreenit, meikkitutorialit sekä ruokavaliot ja reseptit – kuten kuvissa näkyvät  proteiinipannarit.

Loppuun haluan vielä lainata erästä kirjan kohtaa, mikä kiteyttänee sen että Sofia on muutakin kuin vain fitness-kilpailija; Hän on myös puoliso ja luetun perusteella varteenotettava esikuva nuoremmille seuraajilleen. ”Pitää muistaa että kilpaileminen on kuitenkin vain harrastus ja elämä on jotain ihan muuta kuin pelkkä kilpaileminen”.

fit-by-sofia_2

Oletteko mut ehtineet tutustumaan kirjaan? Mitä olette ajatelleet?

Suolaiset bataattimuffinit

Tämä muffini on oikeasti kuin pieni kasvispiiras – siis huomattavasti maukkaampi kuin mitä voisi olettaa pelkän ainesosaluettelonsa perusteella. Itselläni on hieman erikoinen suhde bataattiin sillä en erityisesti välitä sen mausta perunan sijaan, esimerkiksi ranskalaisina. Silti, tasaisin väliajoin teen siihen tuttavuutta ja on olemassa reseptejä, joissa se toimii täydellisesti. Tässä yksi niistä.

IMG_4505

Resepti on alkujaan Jamie Oliverin kirjasta Arjen superruokaa, joka on muutoin pitkästä aikaa yksi sellainen kokkailukirja joka on yllättänyt positiivisesti. Reseptistä syntyy noin 12 isohkoa muffinia.

Batattiimuffinit Jamie Oliverin hengessä

600g kuorittua bataattia

4 kevätsipulia

6 kananmunaa

3rkl raejuustoa

4dl täysjyvävehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

50g parmesania

(siemeniä koristeluun)

Raasta bataatti sekä pilko sipulit ja lisää kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat ja lisää raejuusto, jauhoseos sekä osa raastetusta parmesanista. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Jaa taikina tasaisesti kevyseti öljyttyihin muffinivuokiin. Ripottele päälle loput parmesaniraasteesta ja mahdolliset siemenet. Paista 180c uunin keskitasolla noin 35-45min.

P1180080

P1180082

P1180085

ps. Jamien ohjeessa on lisäksi myös chiliä, jota hän lisäsi taikinaseokseen sekä pinnalle koristeeksi.