Miksi kannattaa keventää just nyt?

Seuraa säätiedotus: Ulkona on paistanut kaksi päivää aurinko ja ilma on ollut lämmin. Näiden kahden päivän aikana olen jo ihan ehtinyt unohtaa tätä edeltäneen kylmän ja epävakaisen kauden. Kesäfiiliksissäni olen myös miettinyt kuinka keventäminenkin kannattaa aloittaa nyt. Ja siis nimenomaan just nyt, keskellä kesää.

  • Kesällä, valon ja yleensä myös lämmön, lisäännyttyä jaksaa talven pimeitä ja kylmiä kuukausia paremmin. Vireystila on siis korkealla.
  • Kesällä, vireystilan ollessa korkealla, on mielikin yleensä kepeämpi ja positiivisempi. Ja kun on positiivisempi, on kaikki vähän helpompaa ja mukavampaa.
  • Kesällä hakeutuu herkemmin erilaisten keveämpien ruokavaihtoehtojen ääreen ja kermaiset, lämmittävät, keitot vaihtuvat raikkaisiin salaatteihin kuin itsestään.
  • Kesällä kotimaiset kasvikset ovat maukkaimmillaan ja edullisimmillaan. Kesällä keventäminen on siis myös taloudellista.
  • Kesällä saa tuoreita kotimaisia marjoja.  Tarvitseeko enää edes muita syitä?
  • Kesällä on helppoa ja erityisesti mukavaa liikkua ulkona.
  • Kesällä hyötyliikunnan määrää on helppo nostaa ja vaihtaa työmatkabussi pyörään.  Tai voi autoilun sijaan fillaroida lähikauppaan – tai miksei samantien vaikka vähän kauemmaksikin.

Kyllä – kesällä kaikki on vain kivempaa ja helpompaa. Myös keventäminen.

Laihduttajallekin sopiva kastike

Tomaatti on saanut jonkinasteisen superfoodin maineen sen sisältämän lykopeenin vuoksi. Tutkimusten valossa tarkasteltuna tämä ihmeaine ei imeydy parhaiten tuoreeltaan syötynä vaan nimenomaan esimerkiksi kastikkeeseen hienonnettuna. Siispä, kaupasta tomaattimurskaa ostamaan ja käyttämään sitä kastikepohjana. Kaupan päälle saat mehevämpää ruokaa kuin pelkkä kuiva kana ja riisi ilman turhia kaloreita.

tomaattikastike_2

tomaattikastike