Miten pakata fiksusti?

*Sis. Kaupallisia linkkejä*

Käsi ylös, joka myöntää ottavansa matkalle aina liikaa vaatteita mukaan. En tiedä sinusta mutta minä ainakin nostin omani. Jokaisella matkustuskerralla vannon että tällä kertaa pakkaan viisaasti vain vain sellaista vaatetta, jota oikeasti myös käytän. Ja jokaisella matkustuskerralla mukana on myös niitä, joita en kertaakaan käyttänyt.

matkatavarat

Aihe alkaa jälleen olla ajankohtainen, sillä lento Skotlantiin odottaa vain reilun kahden viikon päässä. Ennen Suomen ja Skotlannin välillä oli mahdollista ostaa lentoliput sellaisen matkajärjestäjän kautta, jonka lennoilla jokainen paikkalipun maksanut sai viedä veloituksetta 2x32kg matkatavaraa ruumassa. Se mahdollisti valtavat shoppailumäärät ja pakkaamisen vähän niin ja näin. Tätä huipputarjousta ei valitettavasti enää ole ja tällä kertaa pakkaamisen suhteen on pakko olla oikeasti skarpimpi: Olen maksanut vain kahdesta ruumaan menevästä laukusta. (Kas tässä sitten seuraava jutun aihe; Miten pakata viisihenkisen perheen kahden viikon talvilomatavarat kahteen matkalaukkuun?)

ei näin

Olen siis alkanut miettiä pakkaamista kerrankin ajoissa, välttääkseni mahdolliset katastrofit. Ensimmäisenä mielessä ovat olleet ulkovaatteet eli kengät ja takit. Tarkoitus on lähteä yhden vaihtoehdon taktiikalla eli tarvitsen kengät, jotka sopivat sekä kaupunkioloihin (=ovat riittävän siistit) sekä vähän reippaampaankin kävelyyn (=ovat riittävän mukavat ja kevyet). Sääolosuhteet huomioiden kenkien tulisi olla myös edes jokseenkin lämpimät sekä kestää mahdollinen vesi/räntäsade. Hintakin saisi pysytellä mukavan alhaisena.  Näillä kriteereillä suuntasin Zalandon*-sivuille ja löysin seuraavat täsmävaihtoehdot:

zalando_kengat

Nämä kaikki lähtivät siis tilaukseen. Molemmat ruskeista malleista miellyttävät omaa silmääni mustia enemmän mutta musta saattaisi olla värinä monikäyttöisempi. Todellisuudenhan näkee vasta kun kengät saapuvat ja niitä pääsee mallailemaan omaan jalkaan. Jos ehkä itsekin kiinnostuit niin 1. Täältä*, 2. Täältä* ja 3. Täältä*. Kolmosmalli on ollut äärettömän suosittu, sillä se oli jo kertaalleen myyty loppuun mutta heti seuraavana päivänä niitä oli tullut lisää ja sain laitettua myös omani tilaukseen.

Icebug-kengät

WOW, I FEEL LIKE SPIDER-MAN

Ihan tosissani mietin uudet talvikengät, Icebugit, jalkaan asetettuani että tämä on varmasti ollut se tunne, joka Peter Parkerille tuli saatuaan hämähäkin voimat ja muuttuessaan hämähäkkimieheksi.

Kyseessä on siis Icebug-merkkiset älynastalliset talvikengät, jotka eivät liu’ millään pinnalla. Jos jollekulle nastakengät, tai irrotettavat nastapohjat, ovat tuttuja niin niiden yleinen ongelma on se että tavallisella lattialla (kaupat, junat, bussit) ne ovat liukkaat. Jäällä pitävät toki kivasti mutta kun astuu sisälle, saa olla varovainen. Näiden Icebugien tekniikkaa en sinänsä ehkä ihan ymmärrä mutta jollain taianomaisella tavalla ne toimivat erilisilla pinnoilla eri tavalla ja juuri siksi, ne eivät ole liukkaat sisällä eivätkä ulkona.

icebug

icebug_2

Ehkä mummonastat eivät ole maailman tyylikkäimmät kengät mutta luulen että ne tulevat olemaan tänä talvena ne kaikista käytetyimmät kenkäni. Itseasiassa eilen kun liukastelin tavanomaisten nahkasaappaideni kanssa pitkin Helsingin hyisiä katuja niin melkein ikävöin näitä jalkaani. Ihan huippua kun ei tarvitse pelätä kaatuvansa. Lisäksi näissä on gore-tex-kalvo, eli jalat pysyvät kuivina.

Kengät ovat palkinto Vantaan Maratonin juoksemisesta. Ja ennenkuin kukaan käsittää väärin niin minä en suinkaan ollut se, joka tämän hullun matkan juoksi, vaan avopuolisoni. Puolison työnantaja lupasi kaikille maaliin päässeille työntekijöilleen vapaavalintaiset kengät ja koska hänellä itsellään ei ollut tarvetta niin minä pääsin nauttimaan tästä palkinnosta. Kiitos siis Budget Sport Tammisto, aika mahtava juttu! Tämän takia maratoneja juostaan ;)

ps. On aika vaikea uskoa että tasan kuukausi sitten maisema näytti tältä kun Vantaan Maratoni juostiin. On ollut melkoinen säänmuutos viimeisen 30vrk aikana.

maraton_1