Kolme kyykkyä vaunulenkin varrelle

Vaunulenkin lomassa voi tehdä muutakin kuin vain kävellä. Pienemmän matkalaisen kanssa kyykkäilen saa vaunuja myös heijattua edestakaisin, jos liike on se mikä pitää pienen matkaajan tyytyväisenä. Lapsen (ja oman tahdon) kasvaessa kyykyt voivat olla mukava lisä kun kävelyvauhti muuttuu varsinaisesta kävelylenkistä lapsentahtisemmaksi. Itsekin kyykkään usein silloin kun kanssamatkalainen tutkii maailmaa (kuten näissäkin kuvissa). Ohessa kolme kyykkyvariaatitiota vaunulenkin varrelle (tai ihan muteen vaan sillä vaunuthan eivät ole mikään välttämättömyys ja tässä minunkin kuvaesimerkissäni ihan täysin turhat)

Tavallinen Kyykky

Askelkyykky

Luistelukyykky

Tavoite saavutettu

Eilen se tapahtui – kävelin täyteen helmikuulle asettamani sadan kilometrin matkan. Se vaati viisitoista lenkkiä, noin 17 tuntia kävelyä, hieman suunnitelmallisuutta ja melko monta askelta. Ja pakko se on myöntää että olen hitsin tyytyväinen. Olen tyytyväinen koska tein töitä saavuttaakseni tavoitteeni; Olen tyytyväinen koska saavutin tavoitteeni; Olen tyytyväinen koska yritin ja vieläpä onnistuin.

Määrällisesti tuolle sadalle kilometrille ei suoranaisesti ole sen enempää selitystä kuin mielivaltainen ajatus. Välittömästi ajatuksen jälkeen aloin miettiä että kuinka se oikein onnistuisi sillä kolmen pienen lapsen kanssa ei noin vain lähdetä reippaalle kävelylenkille. Pääsääntöisesti reippailinkin kolmesti viikossa. Kaksi pidempää lenkkiä (matka noin 10km) ajoitin isompien lasten kerhon ajalle ja tämän lisäksi kävelin yhden lyhyemmän lenkin silloin kun sille oli mahdollisuus. Uskallan väittää että suunnitelmallisuus oli yksi iso menestystekijä tavoitteen saavuttamisessa.

Käveltyä matkaa mittasin puhelimeen jo aikoja sitten lataamallani Runtastic-ohjelman ilmaisversiolla. Tässäkin mielessä oli hyvä, että liikkuminen oli suunnitelmallista sillä luonnollisesti puhelimessa tarvitsi olla lenkin aikana riittävästi akkua tietojen keräämiseksi. Matkan lisäksi (ilmais)ohjelma mittaa myös kävelyvauhtia ja muutamia muitakin juttuja. Tässä tavoitteessa seurasin lähinnä matkaa mutta toinen itseä kiinnostava seikka on keskinopeus, jota voisin halutessani vaikka pyrkiä parantamaan. Olen tosin tyytyväinen jo nyt noin 6km/h vauhtiini mutta jos määrää ei ole mahdollista lisätä niin sitten täytyy kasvattaa tehoja JOS jotain haluaa vielä enemmän.

Mitatun matkan ulkopuolelle jäi arviolta noin 20 käveltyä kilometriä, jotka koostuivat  joko lyhyistä- tai lastentahtisista matkoista. Tällä hetkellä tuudittaudun kuitenkin tyytyväisyyteeni sen suhteen että saavutin tavoitteeni. Enkä vain saavuttanut vaan jopa ylitin. Lähes 105 käveltyä kilometriä ajalla 2-26.2, aika mahtavaa!