Jos pidät juustosta, rakastut tähän: Mifu

Tiedän, olen auttamattomasti jälkijunassa mutta minun on pakko hehkuttaa Valion Mifua. Omat ajatukseni Mifun lanseerauksen jälkeen olivat vähintäänkin epäileväiset; Eroaisiko Mifu muka jotenkin raejuustosta? Ajatukseni oli että tuskin, ja jätin tuotteen kaupan hyllylle kerta toisensa jälkeen. Tänä syksynä hyllyille rantautui kuitenkin raejuustomaisten rakeiden lisäksi myös suikaleet, joita uskaltauidin -50% hintatarran siivittämänä kokeilemaan.

Ja olin kerrasta myyty. Ensimmäinen ajatukseni oli että jos pitää paistetusta juustosta, niin pitää myös tästä. Pinta muuttuu paistettaessa mukavan rapsakaksi ja sisältö pehmeäksi. Ja vastoin pelkoani, tuote ei ole lainkaan limainen. Jos oma paheeni ovat olleet Lidlin kesäaikaan myytävät grillijuustot niin nyt niille on löytynyt huomattavasti terveellisempi vaihtoehto. Ainakin tämä paprika-chili-maustettu versio vakuutti minut niin hyvin että olen jo ostanut paketin kotiin useampaan otteeseen. Parasta nämä ovat minusta ihan sellaisenaan nautittuna, pieninä snäkseinä. Uskoisin että toimisi myös loistavasti paneer-juuston korvikkeena itämaisissa curryissa.

 

Härkistä aasialaisittain

Värikkäät porkkanat, ja erityisesti niistä syntynyt raaste, sai mieleni matkaamaan aasialaisiin tunnelmiin. Olen kerran Tamarinissa syönyt aivan taivaallisen hyviä jauhelihapullia ja tämän ajatuksen siivittämänä hyötykäytin kaapistani löytynyttä härkistä. Reseptiikasta on kiittäminen Jonnan blogista löytynyttä ohjetta, jota tämä omani mukailee. Tamariiniin verraten se viimeinen silaus, eli mausteinen soijakastike (mikähän se sitten oikealta nimeltä onkaan) puuttuu mutta toimivat oikein hyvin ilmankin.

harkis_2

Aasialaiset härkispullat (10-12kpl)

1pkt (250g) Härkistä

1 kananmuna

4rkl soijakastiketta

0,5dl vettä

1rkl raastettua inkivääriä

2-3rkl korppujauhoja

kuivattua chiliä, kuivattua ja rouhittua valkosipulia, pippuria

(koristeluun seesamin siemeniä, kuivattua chiliä)

Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon ja anna turvota. Sekoita loput aineet sekaan. Isoimmat härkispalat kannattaa pyrkiä hienontamaan mahdollisimman pieneksi sekoitteluvaiheessa.  Pyörittele massasta palloja ja paista uunissa/pannulla.

Härkishän on valmista syötäväksi, vaikka suoraan purkista eli varsinaista kypsennystä ei tarvita. Riittää siis että massa kuivuu takaisin kasaan kananmunan kypsyessä. Kyljessä tarjolla tosiaan erivärisistä porkkanoista raastettua salaattia ja korianteria.

aasialainen_harkis