OMG! Tein hiuksiini värinpoiston kotona

Kaikki katastrofin ainekset olivat kasassa kun päätin ostaa värinpoistoon tarkoitetun purkin perusmarketin hyllyltä. Vaikka minulla on pääsääntöisesti suhteellisen hyviä kokemuksia hiusten kotivärjäilyistä niin värinpoisto silti pelotti. Siitä ei ole omakohtaisia kokemuksia mutta sitäkin enemmän kauhutarinoita kuinka hiukset menivät huonoon kuntoon, katkeilivat tai muuttuivat täysin laikukkaiksi. Ja koska ensimmäinen ostamani aine ei tuonut toivottua tulosta niin voitte varmasti kuvitella, että hieman jännitti pistää jämäkän käsittelyn jälkeen uusi purkki päähän ja toivoa sormet ristissä etteivät kaikki hiukset putoa katkenneena lattialle.

Hiukset ovat edelleen päässä ja eivät edes näytä hullummilta.

Kuten kuitenkin huomaa niin aivan vaurioitta ei tukkani tästä kahden värinpoiston käsittelystä kuitenkaan selvinnyt. Katkenneita hiuksia on jonkinverran mutta kuten tosiaan alussa todettu, saan olla onnellinen että ne yleensä vielä päässä ovat. Hiuksissa ei ole mitään aineita silottamassa todellisuutta.

Tämän oli tarkoitus olla vain välietappi ennen uuden sävyn laittamista mutta kahden käsittelykerran jälkeen taidan antaa hiuksilleni pienen hengähdystauon. Sitäpaitsi lopputulos ei tosiaan ole tällaisenäänkään mielestäni yhtään hullumpi niin voin aivan hyvin nauttia hetken aikaa vähän radikaalimmasta liukuvärjäyksestä ja blondimmasta olemuksesta.

Kokemukseni kampaajaoppilaasta

Joku tarkkasilmäinen kysäisi että olenko värännyt hiukseni – olenhan minä. Hiusten värjääminen ei itseasiassa kuulunut laisinkaan suunnitelmiini mutta olin jo jonkinaikaa haaveillut jonkinlaisesta hiustoimenpiteestä, jolla takkuuntuvat latvani saataisiin ojennukseen. Kuin sattumalta, minulle tarjoutui mahdollisuus päästä hiustenleikkuuseen ja hoitokäsittelyyn erään ammattikoulun näyttömalliksi. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että joku hiusalan opiskelija käsittelee hiukseni ilman opettajan ohjausta. Tilanne on ikäänkuin koulun kurssin päättävä koe mutta perinteisestä tentistä poiketen se suoritetaan käytännön tasolla.

En itse ole koskaan aikaisemmin ollut vastaavanlaisessa tilanteessa tai hiusmallina ylipäätään. Oppilastyönä olen käynyt muutaman kerran käsittelyssä kampaamossa mutta sielläkin harjoittelevaa kampaajaa opastaa käytännön asioissa usein joku kokeneempi konkari. Tämänkaltainen tilanne on siis hieman toisenlainen ja vaatii rohkeutta sekä oppilaalta että hiusmallilta (tässä tapauksessa minulta). Näin jälkeenpäin on helppo viisastella että meistä kahdesta tilanne taisi jännittää enemmän hiusten käsittelijää.  Koska käsittely oli juuri sitä mitä tarvitsin, ajattelin ettei kuontaloni voi ainakaan huonompaan suuntaan mennä ja olin mukana avoimin mielin.

Värjäys sensijaan tuli täytenä yllätyksenä kun minulta kysyttiin halukkuuta myös siihen. En ollut yhtään valmistautunut siihen minkälaista väriä haluaisin sillä oikeastaan oletin että sävymaailma on jokin ennalta määrätty. Näin ei siis ollut ja muutamissa minuuteissa, yhdessä minulle entuudestaan tuntemattoman kampaajanalun kanssa, tehtiin päätös. Värjäys tosin suoritettiin erillisellä kerralla ja siinä oli mahdollisuus konsultoida myös opettajaa.

Itselläni ei ole kuin hyvää sanottavaa tästä koko kokemuksesta. Toki, ammattitaitoa ei ole välttämättä vielä karttunut kuten kokeneemmilla ja se jännitys, mikä oppilailla tutkintotilaisuudessa oli, oli lähes käsinkosketeltavissa. Värjäyskerralla tunnelma oli huomattavasti rennompi, toisinaan ehkä jopa liian mutta ei se nyt minua varsinaisesti haitannut. Monilla (ellei kaikilla) oppilaitoksilla on myös erillinen oppilaskampaamo, missä koulun oppilaat suorittavat kampaamotöitä edulliseen hintaan oman osaamistasonsa mukaisesti. Näissäkin kannattaa huomioida se että kampaaja ei ole vielä ammattilainen. Rennon ja avoimen mielen lisäksi myös aikaa kannattaa varata tavanomaista käyntiä enemmän sillä työskentely on melko varmasti ammattitasoa hitaampaa ja epävarmempaa. Siihen en kyllä osaa sanoa mitään että mitä tapahtuisi jos jotain katastrofaalista sattusi. Omalla kohdallani kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin enkä kyllä nähnyt kenenkään muunkaan poistuvan mutrusuuna.