Paras broileriresepti

Jos kertoisin että minulla on tarjota resepti, jolla broilerinfileesi ei varmasti muutu kuivaksi niin kiinnostuisitko? Entä jos kertoisin että samainen resepti aiheuttaa tavanomaista vähemmän tiskiä; Ei vaadi lainkaan lisättyä rasvaa; On maustettavissa juuri oman makusi mukaan; Ja muuntuu tarvittaessa vaikka nyhtökanaksi. Kiinnostuisitko?nyhtokana_1

nyhtokana

Tästä ideasta on kiittäminen avopuolisoani, joka on valmistanut broilerinsa paistopussissa jo jonkin aikaa. Kyllä, se salaisuus on paistopussi, jonne lisätään broilerinfileiden lisäksi vettä ja mausteita. Suljetaan pussi, sekoitellaan ja sujautetaan uunin 175c:een ja annetaan kypsyä 40-60 minuuttia riippuen kuinka mureaa lihaa tahtoo saada. Ylimääräisen nesteen voi kypsennyksen jälkeen kaata pois tai käyttää hyödyksi kastikkeen pohjana.

Helppoa, siistiä, vaivatonta ja kaikenlisäksi hyvää sekä monikäyttöistä – yksinkertaisesti parasta.

Kanasopan perusohje

Syksyn säiden viiletessä alkavat salaattilautaset vaihtua soppakulhoiksi kuin huomaamatta. Itse valmistan helpoksi arkiruoaksi nykyään melko usein kanasoppaa, jonka sisältö vaihtelee sen mukaan mitä milloinkin kaapissa on.  Joskus oikein etsinyt reseptiäkin mutta perusperiaate on kuitenkin aina sama

  1. Lämmitä öljy/voi kattilassa ja lisää siihen mausteet (esimerkiksi currya, paprikaa ja broilerimaustetta – teelusikallinen kutakin). Paahda hetki.
  2. Lisää broilerit ja paista kypsiksi
  3. Lisää vettä ja kasvis/kanaliemikuutio sekä paloitellut kasvikset (peruna ja porkkana). Keitä noin 10-15min kunnes kasvikset ovat pehmenneet
  4. Lisää mahdolliset pakastekasvikset (brokkoli ja maissi) sekä ruokakerma. Kiehauta ja nauti

 

kanasoppa

kanasoppa_2