Apua, lomakiloja!?

*Sisältää mainoslinkkejä

Tiedättehän lomakilot, ne salakavalat tapaukset mitkä tarrautuvat kiinni juuri silloin kun on kaikista kivointa. Ensin on vuodatettu ainakin hikeä ja ehkä myös kyyneliä sekä pahimmassa tapauksessa verta. Ja sitten alkaa loma. Olen vuosien varrella nähnyt monenmonta ohjetta kuinka välttää lomakilot ja nyt laiturinnokassa tätä tekstiä kirjoittaessani mietin että onko siinä hommassa mitään järkeä.

Minusta ruoka ja syöminen on yksi elämän suuria iloja sekä nautintoja. Toki, tässäkin voi tehdä monenlaisia valintoja mutta jos nyt sattuu olemaan niin että rakastaa jäätelöä niin onko se nyt niin kamala asia jos kesälomalla aurinkoisena päivänä sallii itselleen sen haluamansa herkun. Se että on aurinkoinen ja lämmin päivä ei Suomessa kuitenkaan ole aina mikään itsestäänselvyys (ja jos tätä kesää katsoo niin oikeastaan melkoinen harvinaisuus), joten ihan päivittäisestä toiminnasta ei kuitenkaan ole kyse.  Jäätelön sijaan tekstissä voisi lukea vaikkapa frittimuikut tai muurinpohjaletut tai mitä nyt sitten tahansa, minkä mieltää sellaiseksi harvinaisemmaksi herkuksi. Ja jos nyt lomastaan tahtoo tehdä hieman tavanomaista erityisemmän, niin miksei sitä itselleen myöntäisi.

Lomaa ei tarvitse rakentaa ruokailujen ympärille, ei hyvässä eikä pahassakaan. Ja ihanniinkuin lomailun ei pidä aiheuttaa stressiä pilkuntarkan ruokavalion suhteen niin ei sen kuitenkaan tarvitse tarkoittaa hillitöntä mässäilyäkään. Lomaruokavalion voi rakentaa niiden samojen perusasioiden ympärille kuin muutenkin ,mutta sallia itselleen tavanomaista enemmän poikkeuksia JOS niin haluaa. Lomalla kuuluu ottaa rennosti, niin päänsisällä kuin ruokalautasellakin – murehtimatta lomakiloista. Kyllä ne ehtii sitten karistaa pois loman jälkeenkin, jos nyt sellaisia sattuu muutaman viikon aikana itselleen kerryttämään.

Toppi// Zalando, täältä**

Shortsit// KappAhl

Miten pakata fiksusti?

*Sis. Kaupallisia linkkejä*

Käsi ylös, joka myöntää ottavansa matkalle aina liikaa vaatteita mukaan. En tiedä sinusta mutta minä ainakin nostin omani. Jokaisella matkustuskerralla vannon että tällä kertaa pakkaan viisaasti vain vain sellaista vaatetta, jota oikeasti myös käytän. Ja jokaisella matkustuskerralla mukana on myös niitä, joita en kertaakaan käyttänyt.

matkatavarat

Aihe alkaa jälleen olla ajankohtainen, sillä lento Skotlantiin odottaa vain reilun kahden viikon päässä. Ennen Suomen ja Skotlannin välillä oli mahdollista ostaa lentoliput sellaisen matkajärjestäjän kautta, jonka lennoilla jokainen paikkalipun maksanut sai viedä veloituksetta 2x32kg matkatavaraa ruumassa. Se mahdollisti valtavat shoppailumäärät ja pakkaamisen vähän niin ja näin. Tätä huipputarjousta ei valitettavasti enää ole ja tällä kertaa pakkaamisen suhteen on pakko olla oikeasti skarpimpi: Olen maksanut vain kahdesta ruumaan menevästä laukusta. (Kas tässä sitten seuraava jutun aihe; Miten pakata viisihenkisen perheen kahden viikon talvilomatavarat kahteen matkalaukkuun?)

ei näin

Olen siis alkanut miettiä pakkaamista kerrankin ajoissa, välttääkseni mahdolliset katastrofit. Ensimmäisenä mielessä ovat olleet ulkovaatteet eli kengät ja takit. Tarkoitus on lähteä yhden vaihtoehdon taktiikalla eli tarvitsen kengät, jotka sopivat sekä kaupunkioloihin (=ovat riittävän siistit) sekä vähän reippaampaankin kävelyyn (=ovat riittävän mukavat ja kevyet). Sääolosuhteet huomioiden kenkien tulisi olla myös edes jokseenkin lämpimät sekä kestää mahdollinen vesi/räntäsade. Hintakin saisi pysytellä mukavan alhaisena.  Näillä kriteereillä suuntasin Zalandon*-sivuille ja löysin seuraavat täsmävaihtoehdot:

zalando_kengat

Nämä kaikki lähtivät siis tilaukseen. Molemmat ruskeista malleista miellyttävät omaa silmääni mustia enemmän mutta musta saattaisi olla värinä monikäyttöisempi. Todellisuudenhan näkee vasta kun kengät saapuvat ja niitä pääsee mallailemaan omaan jalkaan. Jos ehkä itsekin kiinnostuit niin 1. Täältä*, 2. Täältä* ja 3. Täältä*. Kolmosmalli on ollut äärettömän suosittu, sillä se oli jo kertaalleen myyty loppuun mutta heti seuraavana päivänä niitä oli tullut lisää ja sain laitettua myös omani tilaukseen.