Luettu: 80/20 Ruokavaliotyökirja

Jos minun pitäisi suositella laihduttajalle yhtä kirjaa luettavaksi, se saattaisi olla kotimainen 80/20 Ruokavaliotyökirja. Tämä silläkin uhalla (tai oikeastaan ehkä juuri siksi) että kirja nimenomaan tyrmää ajatuksen laihduttamisesta siinä mielessä, kuin se usein mielletään – kuurina.

Kirja saatu Blogin kautta

Sain blogini kautta luettavakseni 80/20 Ruokavaliotyökirjan, joka pyrkii ohjaamaan lukijaansa suhtautumaan painonhallintaprojektiinsa rennommin mutta kuitenkin tosissaan. Monista muista laihtumiseen tähtäävistä kirjoista poiketen, tämä ei varsinaisesti tarjoa valmiita vastauksia sen suhteen mitä pitäisi tehdä vaan herättelee lukijansa keksimään tekemänsä valinnat itse. Kuten kirjassa sanotaan, pysyvät muutokset syntyvät vain omien oivallusten kautta ja näihin ohjataan kirjassa esitetyn faktatiedon sekä tosielämän tarinoiden kautta.

Kirjassa viitataan usein myös See How You Eat-sovellukseen, joka on kirjaa kirjoittaneen Mia Karlssonin kehittämä. Käytännössä sovellus on nykyaikainen ruokapäiväkirja, jonne voi kuvata päivän ateriansa ja tarkastella ruokavalion monipuolisuutta ja säännöllisyyttä. Kirjan voisi varmasti lukea myös siten että jättäisi huomioimatta nämä kaikki SHYE-viittaukset mutta en voinut vastustaa kiusausta katsoa mitä lisäarvoa sovellus minulle toisi. Sovelluksen käyttö on kuitenkin jäänyt omalla kohdallani niin vähäiseksi että sen paras anti on tähän saakka ollut muistutus lähenevästä ruoka-ajasta.

80/20 suositusten mukainen annos sisältää 50% kasviksia sekä myös hiilareita, proteiinia ja rasvoja

Vaikka 80/20 Ruokavaliotyökirja ei ehkä tarjoa mitään uutta tietoa, niin tarjoaa se ehkä kuitenkin juuri sitä mitä jokainen laihduttaja tarvitsee: uskoa itseensä; Uskoa siihen että pienemmän vaatekoon saavuttaminen ei sittenkään ole niin vaikeaa; Uskoa siihen ettei laihtuakseen tarvitse kärsiä; Uskoa siihen että riittävän hyvät valinnat riittävät. Siis uskoa itseensä, omiin mahdollisuuksiinsa ja kykyihinsä sekä sopivan ripauksen tietoa pysyvämmän painonhallinan perusteista.

”Armollisuus ja myötätunto itseään kohtaan vievät paljon pidemmälle kuin ruoskinta”

Kumman tavan sinä valitset?

Kirja saatu blogin kautta