Suklainen proteiinikeksi

Moi,

Yleensä pyrin kirjaamaan tänne sellaisia reseptejä, joista uskon itse tekeväni joskus uudestaan ja joista toivon olevan iloa myös teille muille. Ja se että minä teen jotain uudestaan tarkoittaa että maun täytyy olla omaan suuhun sopiva (siis hyvä) ja että valmistaminen on tarpeeksi  helppoa. Kun törmään keksireseptiin joka on kaikenlisäksi terveellinen ja proteiinipitoinen, ei sitä voi kuin kokeilla. Olen itse ollut hieman epäileväinen uunin kautta käytettävästä proteiinijauheesta koska omat kokeiluni ovat aina päätyneet kamaluuksiksi makunsa puolesta. Päätin kuitenkin antaa vielä yhden mahdollisuuden ja se kannatti.

IMG_2260

Suklaiset proetiinikeksit:

1,8dl kaurahiutaleita

0,6dl kookosjauhoa

1,8dl suklaanmakuista proteiinijauhetta (itsellä käytössä kaseiini)

rkl kanelia

ripaus suolaa

steviaa (itsellä nestemäinen suklaanmakuinen)

3 kananmunanvalkuaista

0,8dl muussattua banaania

1tl vanilijauutetta

0,6dl kaakonibsejä

2rkl maapähkinävoita

 

Lämmitä uuni 180c. Uunin lämmetessä sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet eli kaurahiutaleet, kookosjauhot, proteiinijauhe, kaneli ja suola. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muussattu banaani, valkuaiset, vanilijauute, kaakaonibsit, maapähkinävoi ja stevia (jos nestemäinen mutta jos kuiva niin lisää se kuiviin aineisiin).  Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos tuntuu että seos jää kovin kuivaksi, voi lisätä hieman vettä (itse en laittanut). Muotoile paistopellille tasakokoisia keksejä ja huomioi että nämä eivät leviä paistettaessa eli kannattaa tasoitella valmiiksi. Paista uunissa noin 10min ja anna jäähtyä toiset kymmenen ennen syömistä. 

Näitä tarvitaan
Näitä tarvitaan

Valmiit seokset
Valmiit seokset

seokset yhdistettynä
seokset yhdistettynä

Uuniin menossa
Uuniin menossa

Uunista tulossa
Uunista tulossa

IMG_2260

 

Alkuperäinen resepti on Allison Frahn:n FitnessRX-lehdelle laatima ja tarkasteltavissa ainakin heidän Facebook-sivuiltaan. Ja erona alkuperäiseen, niin kaakaonibsien tilalla oli rusnoita, banaanin omenasosetta ja proteiinijauhot vanilijanmakuisia. Vanilijaisen (tai edes banaanisen) jauheen puuttuessa päädyin itse kokoeilemaan suklaista versiota.  Lopputulos  ehkä hivenen kuivahko mutta makea ja banaaninen eikä missään nimessä paha. Jos jatkotuunausta ajattelee niin ehkä avokadoa käyttämällä lopputulokseen saisi hieman lisää kosteutta eivätkä ravintoarvot kärsisi vaikka rasvan määrä vähän nousisikin.

jennie

8 vastausta artikkeliin “Suklainen proteiinikeksi”

  1. Kiitoksia ihanasta reseptistä! Pitääkin kokeilla viikonlopun aikana. Itse olen tehnyt myös proteiinikeksejä, mutta olen lisännyt yleensä goji-marjoja ja manteleita. Resepti löytyy blogissani .

    • Kiitos itsellesi tuosta sinun, kuulostaa senverta herkulta että on ehkä seuraavalla kerralla pakko koittaa :)

  2. Nami, nämä pitääkin laittaa kokeiluun! Ihana kun kaikki aineet taitaakin olla jo kaapissa valmiina, ei tarvitse edes kauppareissulle lähteä :) Tällaiset reseptit ovat juuri parhaita ja tällaisia harrastan kovasti itsekin blogissani.

    • Kiitos itsellesi blogistasi! Arvaa vaan menikö koko aamu selatessa toinen toistaan ihanampia reseptejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta